5.6.2015 21:59

Δίχασε το Δημοτικό Συμβούλιο η ανάδειξη της λιβελούλας

4.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΛΙΜΝΗ» ΤΩΝ ΑΡΜΟΛΙΩΝ

Η αξιοποίηση της «λίμνης» (;) των Αρμολίων και ανάδειξη των δεκάδων διαφορετικών λιβελούλων που συναντούνται σε αυτή βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου, δημιουργώντας προβληματισμό αλλά και χαρίζοντας άφθονο γέλιο στην αίθουσα.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ο Δήμος θα πρέπει να αναθέσει μελέτη ύψους 4.000 ευρώ σε βιολόγο, ο οποίος θα πρέπει να εισηγηθεί τον τρόπο αξιοποίησης και ανάδειξης της λίμνης των Αρμολίων.

Η πρόταση, όπως αναμένονταν, δίχασε τους συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας, με τον Στ. Καμπούρη να τονίζει ότι τέτοιου είδους ποσά θα πρέπει πρώτιστα να αξιοποιηθούν προς την κατεύθυνση των αναγκών που προκύπτουν από τις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών και δευτερευόντως για τα συγκεκριμένα έργα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Μ. Φυτούση, γνωστού για τις απόψεις του πάνω στο θέμα. «Παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο. Μιλάμε για μία λίμνη, που αν έρθει άνθρωπος που έχει δει κανονικές λίμνες θα γελάει μαζί μας. Όποιος θέλει να τις παρατηρήσει να πάει μόνος του στα Αρμόλια. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψουμε 4.000 ευρώ για τις λιβελούλες», σημείωσε ο ίδιος χαρίζοντας στην αίθουσα άφθονο γέλιο.

Για θετική κατεύθυνση αλλά και για την επίτευξη πρώτων βημάτων στην κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού έκανε λόγο από την πλευρά του ο Μ. Βουρνούς, σημειώνοντας ότι θα πρέπει ο Δήμος να μπει επιτέλους στη διαδικασία να αναπτύξει τέτοιου είδους μελέτες.

«Πιο σημαντικές οι λιβελούλες από το ΝΑΤΟ;»

Από την πλευρά του πάντως ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μ. Σκούφαλος καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν μπορεί σημαντικά ζητήματα, όπως η κατάργηση του ΦΠΑ ή η δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του Συμβουλίου και αντ’ αυτού στις πρώτες θέσεις να συζητούνται οι λιβελούλες.

Για την ιστορία πάντως η πρόταση πέρασε οριακά με 13 ψήφους κατά και 17 υπέρ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ