10.6.2013 15:22

Διευρύνεται το ωράριο των Μουσείων, αλλά εκτός Χίου;

ΣΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ Η 3Η ΕΒΑ

Τι κι αν ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, αποφάσισε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων;
Σε τοπικό επίπεδο λόγω της έλλειψης φυλάκων ή με προκάλυμμα ακριβώς αυτήν, οι προϊστάμενοι των αρχαιολογικών διευθύνσεων δε φαίνονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τις υποδείξεις του υπουργείου.

Η απόφαση

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, πρόκειται να υπογράψει άμεσα τη σχετική απόφαση για την επέκταση του ωραρίου.
Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, θα παραμένουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ενώ εκείνοι που έχουν, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μικρότερη επισκεψιμότητα, θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι υπάρχει μέριμνα από το υπουργείο και για τις ομαδικές επισκέψεις τουριστών κρουαζιερόπλοιων,  μετά τη λήξη του νόμιμου ωραρίου.
Όπως είπε ο κ. Τζαβάρας θα επιλυθούν και τα συνδικαλιστικά αιτήματα που προκύπτουν από τις μετακινήσεις υπαλλήλων.

Εμείς το χαβά μας

Σε τοπικό επίπεδο πάντως το ωράριο των Μουσείων μάλλον δε θα τροποποιηθεί, αφού όπως επισημαίνει με δηλώσεις της στον «π» η προϊσταμένη της 3η ΕΒΑ , Όλγα Βάσση, η απόφαση του υπουργού μπορεί να ισχύει αλλά οι ελλείψεις σε φύλακες στα μουσεία της Χίου είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των Μουσείων μέχρι τις 17.00. Όλα αυτά βέβαια σε μια πρώτη προσέγγιση αφού η υπηρεσία είναι εν αναμονή της επίσημης απόφασης.
Μέχρι στιγμής τα μουσεία της Χίου λειτουργούν από Τρίτη- Κυριακή 8.30-15.30 και τη Δευτέρα είναι κλειστά.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ