20.5.2015 14:44

Διεθνής Ημέρα…άδειων και κλειστών μουσείων

ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μόνο το εργαστήριο κεραμικής, που στεγάζεται στο Τζαμί του Φραγκομαχαλά άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε το κοινό με προγραμματισμένες χωρίς κόστος  δράσεις, τη Δευτέρα 18 Μαΐου Διεθνή Ημέρα των Μουσείων. Από τα υπόλοιπα έξι, άνοιξαν μόνο τα τρία χωρίς καμία εκδήλωση.

Το Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό και της Νέας Μονής λειτούργησαν με καθημερινό ωράριο γραφείου και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.   Οι υπάλληλοι  δεν πήραν το Δευτεριάτικο ρεπό τους, αλλά οι αρμόδιοι  δεν οργάνωσαν καμία εκδήλωση.                                  

Η  επισκεψιμότητα ήταν πολύ μικρή, όπως ήταν αναμενόμενο, κυρίως  λόγω του απαγορευτικού ωραρίου και  της ανύπαρκτης ενημέρωσης του κοινού από την υπηρεσία.                            Κλειστά παρέμειναν  τα μουσεία  Ιουστινιάνι, των Τούρκικων Λουτρών του κάστρου, του Εμποριού και της Βολισσού. 

 

Εργαστήρι κεραμικής                                                                                                                                       

Οι συντηρητές  Βασίλης Αγιαννίδης, Ιωάννα Κανταλή και Σταυρούλα Ζευγιού  ξενάγησαν τους μαθητές των σχολείων στο Εργαστήρι Κεραμικής,  τους ενημέρωσαν για τη διαδικασία διάσωσης, συντήρησης και προβολής των κεραμικών από  την σωστική  ανασκαφή  έως την έκθεση στις προθήκες του μουσείου και τους συνέστησαν  να προβάλλουν τα μουσεία του νησιού μας με στόχο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να γίνουν ευρύτερα  γνωστά ο πολιτισμός, η κουλτούρα και η ιστορία μας, όπως τονίζει πάντα ο Β. Αγιαννίδης .                                                                                                   

Οι επισκέψεις είχαν οργανωθεί έγκαιρα, για  τα ραντεβού με τα σχολεία είχε μεριμνήσει η αρχαιολόγος  Στέλλα Φαϊτάκη.                                                                                                              

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ