21.2.2012 13:09

Διεκδικεί και ξεχρεώνει

ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΙΠΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» ΤΟΥ ΣΤ. ΒΙΟΥ

Με την αποπληρωμή έργων του «Θησέα» αλλά και με τη διεκδίκηση χρηματικών ποσών από οφειλέτες, ασχολήθηκε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με την περίπτωση της «Αίπους Τουριστική Α.Ε» του Στ. Βίου να μονοπωλεί τη συζήτηση.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης, το ποσό που οφείλει η εταιρεία από την ενοικίαση των αθλητικών εγκαταστάσεων υπερβαίνει μαζί με τους τόκους υπερημερίας τις 97.000 ευρώ αφού ο ενοικιαστής δεν κατέβαλε κανένα ενοίκιο από το 2007 έως σήμερα.
«Με την απόφαση που θα πάρουμε σήμερα, ουσιαστικά θα διεκδικήσουμε τα χρήματα από την εταιρεία συμφερόντων του κ. Βίου. Ο εν λόγω ιδιώτης όπως και στην περίπτωση της Προμηθευτικής όχι μόνο δεν κατέβαλε αυτά που όφειλε αλλά δεν μας παραχωρούσε και τους χώρους που του είχαμε διαθέσει. Η Προμηθευτική έβγαλε διαταγή πληρωμής την οποία και κέρδισε στα δικαστήρια πλην όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους χώρους αφού η διαδικασία έξωσης είναι σε εξέλιξη. Ο δήμος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα θα είναι αμείλικτος διεκδικώντας το σύνολο των οφειλών», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης, αποσπώντας και τη σύμφωνη γνώμη των αντιπολιτεύσεων.
Στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ασχολήθηκε με ακόμα 79 θέματα η πλειοψηφία των οποίων είχε να κάνει με αποπληρωμή έργων και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με πολίτες και υπαλλήλους του δήμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ