Ειδήσεις

21/2/12 13:09

τελ. ενημ.: 21/2/12 13:22

Διεκδικεί και ξεχρεώνει

ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΙΠΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» ΤΟΥ ΣΤ. ΒΙΟΥ

Με την αποπληρωμή έργων του «Θησέα» αλλά και με τη διεκδίκηση χρηματικών ποσών από οφειλέτες, ασχολήθηκε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με την περίπτωση της «Αίπους Τουριστική Α.Ε» του Στ. Βίου να μονοπωλεί τη συζήτηση.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης, το ποσό που οφείλει η εταιρεία από την ενοικίαση των αθλητικών εγκαταστάσεων υπερβαίνει μαζί με τους τόκους υπερημερίας τις 97.000 ευρώ αφού ο ενοικιαστής δεν κατέβαλε κανένα ενοίκιο από το 2007 έως σήμερα.
«Με την απόφαση που θα πάρουμε σήμερα, ουσιαστικά θα διεκδικήσουμε τα χρήματα από την εταιρεία συμφερόντων του κ. Βίου. Ο εν λόγω ιδιώτης όπως και στην περίπτωση της Προμηθευτικής όχι μόνο δεν κατέβαλε αυτά που όφειλε αλλά δεν μας παραχωρούσε και τους χώρους που του είχαμε διαθέσει. Η Προμηθευτική έβγαλε διαταγή πληρωμής την οποία και κέρδισε στα δικαστήρια πλην όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους χώρους αφού η διαδικασία έξωσης είναι σε εξέλιξη. Ο δήμος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα θα είναι αμείλικτος διεκδικώντας το σύνολο των οφειλών», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης, αποσπώντας και τη σύμφωνη γνώμη των αντιπολιτεύσεων.
Στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ασχολήθηκε με ακόμα 79 θέματα η πλειοψηφία των οποίων είχε να κάνει με αποπληρωμή έργων και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με πολίτες και υπαλλήλους του δήμου.

Σχόλια άρθρου: 0