1.4.2013 10:53

«Διατηρήσαμε ζωντανή την ελπίδα»

• ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟ

Την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή όλων των φορέων, με κατάθεση προτάσεων, στην έκκληση της Νέας Δημοκρατίας για συζήτηση ενόψει του προσυνεδριακού της διαλόγου εξέφρασε ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, που επισκέφτηκε τη Χίο. «Είναι απόδειξη ότι, παρά το γεγονός πως η κοινωνία φορτώθηκε το βάρος της σωτηρίας της χώρας, διαθέτει αποθέματα ελπίδας, τα οποία συντηρήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», συμπέρανε ο βουλευτής Δωδεκανήσων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε επανέλαβε πολλές φορές ότι το εγχείρημα της συνεργασίας μιας τρικομματικής κυβέρνησης, σε τέτοιες μάλιστα συνθήκες, είναι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. «Για αυτό ο στόχος της μετεξέλιξης της Ν.Δ. σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, έχει ως προϋπόθεση να συνταιριάξει ιδέες από όλο το δημοκρατικό πολιτικό τόξο, όχι απαραίτητα αποκλειστικά από το κεντροδεξιό», εξήγησε.

Ειδικότερα για τα νησιά τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η σύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα παραγωγής, ώστε να μετατραπεί το κάθε νησί σε αυτάρκη κοινωνία.

«Προς αυτή την κατεύθυνση είναι επίτευγμα η θέσπιση της ρήτρας νησιωτικότητας, που αναμένεται να υιοθετηθεί μέσα στις επόμενες μέρες από τη Βουλή στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας αγαθή τύχη την παρουσία ενός νησιώτη υπουργού σ’ αυτό, μιλώντας με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την εργατικότητα Μουσουρούλη.

Τέλος, εκτιμώντας ότι ξεφύγαμε από τα χειρότερα, πιθανολόγησε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει άμεσα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση ως πρώτο μέτρο ανακούφισης της οικονομικής ζωής των νησιωτικών επιχειρήσεων.

 

ΦΩΤΟ: ΠΑΤΡΙΔΑ TV

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ