1.2.2012 0:34

Διασφαλίστε το

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΡΙΣΜΟΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ

Η αναγκαιότητα διασφάλισης του έργου του νέου λιμανιού της Χίου συνεχίζει να υπάρχει στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες κι ενισχύεται ακόμη παραπάνω από το τελευταίο έγγραφο του λιμενικού ταμείου προς την περιφερειακή ενότητα Χίου με το οποίο υποστηρίζεται ότι στην παρούσα φάση δεν απαιτείται ο καθορισμός της ζώνης του νέου λιμένα Χίου για την κατασκευή του έργου γιατί πρόκειται για καινούργιο έργο.
Λιμενικό ταμείο: "Δεν απαιτείται"
Το λιμενικό ταμείο σε έγγραφο με ημερομηνία 31/1/2011 γνωστοποιεί στην Περιφερειακή ενότητα ότι ο νέος λιμένας Χίου εκτελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 2971/01 παρ. 1 και όχι με αυτές του άρθρου 18 του ίδιου Νόμου που αφορά έργα στην ζώνη Λιμένα και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «στην παρούσα φάση δεν απαιτείται ο καθορισμός της ζώνης του νέου Λιμένα Χίου για την κατασκευή του έργου αφού πουθενά δεν αναφέρεται αυτό».
Περιφερειακή διοίκηση: "Απαιτείται"
Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης επιμένει στην εκφρασμένη άποψη του ότι απαιτείται η διοικητική απόφαση του καθορισμού της ζώνης του νέου λιμένα. «Τα παραπάνω είναι άποψη του ΛΤ. Χίου. Εγώ γνωρίζω ότι είναι απαραίτητος και χρειάζεται ο καθορισμός κι αυτό δεν είναι δική μου άποψη αλλά άποψη της περιφέρειας, της διαχειριστικής αρχής, της Εγνατίας και του Γεν. Διευθυντή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου» δήλωσε στον «π».
Και πάλι όμως
Θετικό πάντως σε επίπεδο συνεννόησης τουλάχιστον είναι ότι καταλήγοντας στην επιστολή του το ΛΤ διαμηνύει στην περιφερειακή ενότητα ότι αν επιμένει στον καθορισμό τότε χρειάζεται να τους αποστείλει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να προχωρήσουν άμεσα τη διαδικασία. Συγκεκριμένα το ΛΤ καταλήγει στην επιστολή του: «Εάν παρά τα παραπάνω εμμένετε στον καθορισμό της εν θέματι ζώνης, παρακαλούμε να μας αποστείλετε ενημερωμένο τοπογραφικό και βυθομετρικό διάγραμμα της περιοχής εξαρτημένο από ΕΓΣΑ με τις οριογραμμές αιγιαλού και παραλίας προκειμένου να επισπεύσουμε τη διαδικασία καθορισμού της ζώνης του Νέου Λιμένα Χίου»
Η διασφάλιση
Το τελευταίο είναι και η ουσία. Μπροστά σε ένα μεγάλο έργο σημασία δεν έχει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, ποιος παρέλειψε ή αν παρέλειψε να κάνει κάτι. Σημασία και με δεδομένες τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες είναι η διασφάλιση του έργου έτσι ώστε ξεκινώντας σωστά να έχει τις βάσεις και τα εχέγγυα για την ορθή ολοκλήρωση του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ