11.9.2014 17:57

Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ Χίου επειδή δεν έχουμε κοινούς στόχους!

Ναι, τώρα που το σκεπτόμαστε κάπως καλύτερα, ίσως θα έπρεπε να διακόψουμε την εβδομαδιαία μας άδεια και να κυκλοφορήσουμε έκτακτη έκδοση επειδή στη Χίο βρέθηκε (για πολλοστή φορά) ο Γιάννης Μηλιός. Μέγα ατόπημα για μια εφημερίδα. Εν γένει πάντως αυτό που προκύπτει από μια ταχύτατη ανάγνωση της επιστολής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χίου είναι πως κάπου τα έχουν μπλέξει.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κύριοι υπεύθυνοι σύνταξης του «πολίτη»,

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούσαμε όλη την καλοκαιρινή περίοδο την ανταπόκριση της ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας σας στη δράση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Δυστυχώς η παρουσία στο νησί μας του μέλους της Π.Γ. Γιάννη Μηλιού και οι συναντήσεις μας με όλους τους παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού μας, καθώς και η παρουσίαση του οικονομικού μας προγράμματος δεν σας ενδιέφεραν. Και γι αυτό ακολουθήσατε μια επιλεκτική  πολιτική δημοσιεύσεων και προβολής. Δεν ενδιέφερε την εφημερίδα σας ούτε η συμβολική διαμαρτυρία μας για τον ΕΝΦΙΑ και ας είμαστε οι μόνοι που επιχειρήσαμε κάτι τέτοιο μέσα στον Αύγουστο.

Ξαφνικά χθες θυμηθήκατε τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου για να συκοφαντήσετε ψευδώς μια εσωκομματική του λειτουργία.  Δυστυχώς και στο χθεσινό σας δημοσίευμα δεν σας ενδιέφεραν όσα ειπώθηκαν για την οικονομική πολιτική μας, ούτε οι εξαγγελίες του κόμματός μας στη ΔΕΘ αλλά μόνο κάποια άτομα. Μην ανησυχείτε κύριοι του «πολίτη», τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που χρόνια αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο και για κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας, γνωρίζουν καλύτερα από σας να περιφρουρούν την προσπάθειά μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα κρατείστε τα για σας. Εμείς θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την αξιοπρέπεια του λαού μας, για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ξεπούλημα, για να ανατραπεί το γρηγορότερο δυνατόν η κυβέρνηση της καταστροφής.

Το αυτονόητο δικαίωμά της γνώμης σας σαν εφημερίδα και η στήριξη των κυβερνητικών επιλογών δεν σας δίνουν το δικαίωμα να παραπληροφορείτε και να αποσιωπάτε όπως, δυστυχώς αρκετές φορές,  κάνετε.

Όσον  αφορά τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και πανελλαδικά και στη Χίο, προσβλέπουμε σε αυτήν με συμπολίτες μας που υφίστανται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών. Ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν στο παρελθόν όλοι μπορούν να συμμετέχουν και να εμπλουτίζουν τον κοινό μας αγώνα για κοινωνική χειραφέτηση και αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας, για μια κοινωνία πιο δίκαιη. Από την άλλη, έχουμε  προσδιορίσει στο Συνέδριό μας, το 2013, τις διαδικασίες με τις οποίες εξασφαλίζεται ότι δεν αναπαράγεται η στελέχωσή του ΣΥΡΙΖΑ με βάση λογικές που δεν συνάδουν με τις αξίες της Αριστεράς και τις οποίες πληρώνουμε ακριβά ως κοινωνία. Στο  ΣΥΡΙΖΑ Χίου, όπως και  πανελλαδικά, αξιολογούμε  συλλογικά τις  διαθεσιμότητες με βάση αυτές τις διαδικασίες που αποτυπώνονται στο καταστατικό μας.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνιστάται ψυχραιμία. Αναμφίβολα η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο έχει δείξει τα τελευταία χρόνια την πιο έντονη κινητικότητα από όλες τις υπόλοιπες αντίστοιχες. Και τούτο έχει καταγραφεί στη διάσταση που του πρέπει και από τον έντυπο και από τον ηλεκτρονικό «πολίτη».

Τι να κάνουμε, όταν ο Γ. Μηλιός επισκέφθηκε τη Χίο κι όταν διοργανώθηκε η διαμαρτυρία για τον ΕΝΦΙΑ ο «πολίτης» βρίσκονταν στην ετήσια προγραμματισμένη εβδομαδιαία απουσία του από τα περίπτερα. Παρόλα αυτά, αν και όλο το προσωπικό σε άδεια, επικοινωνήσαμε με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, κ. Δημ. Λαβατσή, και είχαμε αναφορά για το γεγονός στη διαδικτυακή πύλη. Μάλλον το Γραφείο Τύπου δεν καλύπτει με επάρκεια το ρόλο του.

Στην ουσία τώρα. Πως σας περνά από το μυαλό ότι ένας κομματικός μηχανισμός και μια αδέσμευτη εφημερίδα είναι δυνατόν ή σκόπιμο να έχουν τους ίδιους στόχους; Ο καθένας στη δουλειά του. Εσείς για την κατάληψη της εξουσίας, εμείς για να ελέγχουμε τον τρόπο της μεθοδολογίας σας. Αν αυτό σας ενοχλεί και επιθυμείτε να το φάει η σκόνη, προφανώς λάθος πόρτα χτυπήσατε. Η κοινωνία ενδιαφέρεται με ποιους προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει κι ο «πολίτης» έχει την ευθύνη να την ενημερώσει. Η επίκληση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων ή της κοινωνικής δικαιοσύνης ωραία θα ακούγονταν, αν δεν γίνονταν από κάθε κομματικό φορέα που πέρασε από την Ιστορία. Τις πολιτικές εν τέλει τις διαμορφώνουν τα πρόσωπα κι είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, σας αρέσει δεν σας αρέσει.

Απόλυτο δικαίωμα σας να πάρετε με μεταγγραφή ακόμα και το Γ. Παπανδρέου. Αντίστοιχο δικαίωμα μας να πληροφορήσουμε την κοινή γνώμη για όσα διαδραματίζονται.

Λίγη αιδώ, όμως, όταν αναφέρεστε σε σκόπιμη αποσιώπηση των θέσεων σας. Ίσως γιατί δεν την έχετε ζήσει πραγματικά… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ