24.3.2012 12:35

Διαλύεται ο ΑΣΕΧ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

 
Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 19:00 θα κληθούν οι Καμπούσοι να ενημερωθούν και να αποφασίσουν αν θα δεχθούν την πρόταση των διοικήσεων του
ΑΣΕΧ και της ΕΑΣ, να συγχωνευθούν και να ενταχθούν ατομικά στην Ένωση, αφού, σύμφωνα με το νόμο 4015 περί συνεταιρισμών, στο άμεσα επόμενο χρονικό διάστημα οι Ενώσεις θα μετατραπούν σε Συνεταιρισμούς και οι σημερινοί Συνεταιρισμοί θα διαλυθούν, αν δεν έχουν την απαιτούμενη οικονομική ρευστότητα. Η προχθεσινή Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού από τα 260 μέλη του Συνεταιρισμού έδωσαν το παρόν μόνο τα 60.
 
Κοινή θέση
Ενημερωτικά ο πρόεδρος του ΑΣΕΧ, Ζ. Κλειδάς, ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Ι. Βίος, και ο διευθυντή της, Γ. Χαλκιάς, υποστήριξαν ότι τους συμφέρει η συγχώνευση, αφού θα αποκτήσουν πλειοψηφικά τον έλεγχο του νέου φορέα και θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την υλικοτεχνική, την υπαλληλική του υποδομή και την ακίνητη περιουσία που θα περιέλθει στην κυριότητα τους. Η ένταξη θα γίνει με τη μορφή της ατομικής μετοχής, αφού οι συνεταιριστές θα πρέπει να καταθέσουν στο νέο συνεταιρισμό το μέρισμα που θα πάρουν από τον ΑΣΕΧ.
 
Προβληματισμός
Οι εσπεριδοκαλλιεργητές ζήτησαν  να ενημερωθούν πρώτα για την οικονομική κατάσταση της ΕΑΣ  και να αποφασίσουν με νηφαλιότητα, θέλοντας να προστατέψουν τον ΑΣΕΧ αλλά και τους ίδιους απο την επανάληψη λαθών του παρελθόντος που οδήγησαν το Συνεταιρισμό στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ