8.8.2012 15:07

Διάλογος με τις κοινωνίες για τη μεταφορά μεταναστών

 
Αποτελεί αδιαμφισβήτητη ανάγκη η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας αλλά και προστασίας των ατομικών ελευθεριών στο κέντρο των Αθηνών. Σήμερα η εφαρμογή της νομιμότητας στις γκετοποιημένες γειτονιές της Αθήνας, σημαίνει αξιοπρέπεια, σημαίνει δυνατότητα ενάσκησης δικαιωμάτων για όλους τους κατοίκους. Αυτό όμως δεν είναι επιτρεπτό να σημαίνει μεταφορά του προβλήματος σε άλλες περιοχές της χώρας. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί  μείζον εθνικό θέμα, το οποίο απαιτεί στρατηγική αντιμετώπιση και ολοκληρωμένο σχέδιο. Η μεταφορά μεταναστών χωρίς διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και προηγούμενη ενημέρωση, δεν βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος. Ιδιαίτερα για την Θράκη, με τα σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα, η συνέχιση της λειτουργίας των Σχολών Αστυφυλάκων είναι αδιαπραγμάτευτη. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ