12.3.2013 16:24

Διάλεξη για το αντιμόνιο του Κεράμου

ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ

Τον καθηγητή του ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα, φιλοξενεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου, το απόγευμα στις 19.00 ο πρόεδρος Χρ. Μπελλές και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ, για τη διάλεξη που θα απευθύνει στο χιώτικο κοινό με θέμα «Τα μεταλλεία αντιμονίου στον Κέραμο».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια στροφής και σύνδεσής της με την κοινωνία και ανάγεται στην προσπάθεια να ρίξει άπλετο φως σ’ ένα κοινωνικο-οικονομικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του νησιού και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής Ιστορίας του.

Τη διάλεξη θα διανθίσουν, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, αρχειακό υλικό, καθώς και αφηγήσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις κοινές πρωτοβουλίες Δήμου και Βιβλιοθήκης με το γενικότερο τίτλο «Δίνουμε τα χέρια για την Αμανή», ενώ στο ίδιο πνεύμα συγκαλείται η πρώτη θεματική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου στις 18.00, με θέμα «Δημοτική Ενότητα Αμανής: Προβλήματα, προκλήσεις και προοπτικές

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ