13.10.2012 13:52

Διαφωνούν για τις «κοπάνες» των υπαλλήλων

• Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΖΗΤΑ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Φωτιές άναψε στη ΔΕΥΑΧ, με προσάναμμα από το Δήμο, ο Μ. Φυτούσης, ανοίγοντας μέτωπο με τους υπαλλήλους της Τεχνικής της Υπηρεσίας, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν τηρούν το ωράριο εργασίας τους, με αποτέλεσμα  το τμήμα να υπολειτουργεί εις βάρος των συνδρομητών, αλλά και της ίδιας της Υπηρεσίας.
 «Από τη δημαρχία μου κατήγγειλαν ότι οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν τηρούν το ωράριο τους, στις  13:30 δεν υπάρχει ψυχή στα γραφεία. Το έψαξα και διαπίστωσα ότι έχουν δίκιο. Δίνουμε αφορμές στον κόσμο να μας σχολιάζει άσχημα και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί».
 
Προβληματισμένος
Οι καταναλωτές, μετά τη συσσωρευμένη αγανάκτηση από τα ακριβά τιμολόγια, έχουν και ένα ακόμη λόγο να «πυροβολούν» τη ΔΕΥΑΧ και τη σφαίρα στο όπλο την βάζουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας.
«Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας», τόνισε, απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων, Ρ. Γαϊλα και το διευθυντή Π. Καλογεράκη, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, συνιστώντας τους να φροντίσουν για την εξάλειψη του φαινόμενου που θίγει την αποδοτικότητα αλλά και τη δημόσια εικόνα της Υπηρεσίας.
Φανερά προβληματισμένος τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε επιβεβαίωσαν την καταγγελία, την οποία φέρεται ότι αποδέχθηκε εν μέρει και ο προϊστάμενος της, Β. Τριανταφυλλίδης, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του προέδρου.
 
Διαφωνία
Οι Π. Καλογεράκης και Ρ. Γαϊλα εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από την ενέργεια των δημοτικών υπαλλήλων ή των δημοτικών φορέων και διαφώνησαν με την καταγγελία και τα λεγόμενα του προέδρου, δηλώνοντας απερίφραστα ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη τους τέτοια συμπεριφορά. Αντίθετα, τόνισαν ότι συνήθως εργάζονται πολύ  περισσότερες ώρες, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών και της Υπηρεσίας.
 
Oι δουλευταράδες
Η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, μάλιστα, επέστρεψε τις αιχμές στους δημοτικούς υπαλλήλους, με την ειρωνική επισήμανση ότι «πνίγονται στη δουλειά».
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Μ. Φυτούσης ζήτησε από τους υπεύθυνους να φροντίσουν για την αποκατάσταση της τάξης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ