1.4.2013 9:11

Διαφωνούμε μεν, συμφωνούμε δε!

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία ζητά ξεκάθαρες κουβέντες και ξεσκέπασμα των παλιών “αμαρτιών” που μας έφεραν στο σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου με ανακοίνωσή του βάφει τα άσπρα, μαύρα και χρυσώνει το χάπι για όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλον παράνομο τρόπο επωφελήθηκαν του γραφειοκρατικού, αναποτελεσματικού και ρουσφετολογικού μηχανισμού του κράτους και προσλήφθηκαν στους Δήμους χωρίς κρίτηρια και διαδικασίες.
Ο Σύλλογος βλέπει (;) ευθύνες μόνο στους πολιτικούς και γι’ αυτό με βάση την παρακάτω ανακοίνωση που υπογράφουν οι κύριοι Α. Γαϊτάνος και Π. Πεντάκης, ζητάν αν λογοδοτήσουν οι δήμαρχοι, αλλά να πληρωθούν οι υπάλληλοι…
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 “Αφορμή για τη σημερινή τοποθέτησή μας, στάθηκε θέμα που συζητήθηκε σε   πρόσφατη  οικονομική Επιτροπή και αφορά απαιτήσεις εργαζομένων σε Δήμους του Νησιού μας πριν τη συγχώνευσή τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή μεαυθαίρετες αποφάσεις τοπικών πολιτικών  ή κομματικών στελεχών .
Επειδή τα φαινόμενα αυτά πληθαίνουν και αφορούν τόσο παλαιές όσο και νέες υποθέσεις, θέλουμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας, ώστε να μην θεωρηθούμε στο μέλλον, όπως συνηθίζεται τελευταία και εμείς συνυπεύθυνοι, αφού σύμφωνα με τα γνωμικά των μεγαλόσχημων της δημοσιογραφίας, για όλα τα δεινά του Τόπου φταίνε το Δημόσιο και οι συνδικαλιστές.
Η άποψη λοιπόν των εργαζομένων στους ΟΤΑ, είναι η εξής: και βέβαια πρέπει να πληρώνονται  εργαζόμενοι που παρείχαν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο ή σε άλλους φορείς του, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και τον τρόπο που προσλήφθηκαν. Όμως επειδή η ανεργία, ιδίως στους νέους, έχει ξεπεράσει το 50%, και πρέπει επιτέλους κάποιοι να λογοδοτήσουν, με ποιο δικαίωμα και με ποια κριτήρια επέλεγαν και επιλέγουν ποιος θα εργασθεί και ποιος όχι και με ποιο δικαίωμα χρεώνουν με τις πράξεις τους το Δήμο και κατ’ επέκταση τους Δημότες του Νησιού μας με διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, ενεργώντας σαν να πρόκειται για την ιδιωτική τους επιχείρηση. Εάν η πρακτική αυτή  δεν ευνοεί την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στον Τόπο μας, τότε τι κάνει;"

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ