29.6.2016 11:36

Διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία του ρουκετοπόλεμου

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αποσύρθηκε τελικά το άρθρο - τροπολογία για την νομιμοποίηση του ρουκετοπόλεμου στην συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής. Αν και ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής όπως και η πλειοψηφία της Επιτροπής συμφώνησαν να ενταχθεί προς συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε, αποσύρωντας το άρθρ και  προκαλώντας απογοήτευση σε όσους πίστευαν ότι θα μπορούσε να υπάξριε μια θετική εξέλιξη για την συνέχεια του εθίμου. 

Σχολιάζοντας μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής την σχετική εξέλιξη, υπογράμμισαν ότι αν και την επόμενη χρονιά το έθιμο δεν πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον οι πολίτες της Χίου ας γνωρίζουν ότι η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο.... 
Το θέμα είχε εισάγει προς συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, έχοντας μάλιστα εργαστεί πάνω στις απαραίτητες διαδικασίες, ωστόσο μένει να εξηγηθεί από την πλευρά του κυβερνώντος συνασπισμού τι ακριβώς μεσολάβησε για την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση. θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον. 
Το θέμα με την ακύρωση της σύζητησης έχει ήδη αναπαραχθεί και απί αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δίνουν έντονη παραπολιτική χροιά στο περιστατικό. 
 
Το protothema για παράδειγμα αναφέρει σχετικά με την είδηση: 
"Σε απόσυρση της ρύθμισης που επιχειρεί να οριοθετήσει τον τρόπο διεξαγωγής του εθίμου με τον «ρουκετοπόλεμο» που γίνεται στην Χίο  προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη να καταγγέλλει την κυβέρνηση για εκδικητικότητα και εκφοβισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε κάνει αποδεκτή την σχετική τροπολογία του κ. Μηταράκη με αποτέλεσμα να ενταχθεί ως άρθρο σε νομοσχέδιο που εισηγείται ο κ. Σταθάκης. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ το άρθρο αποσύρθηκε αμέσως μετά την καταγγελία του περι ύπαρξης offshore στο μετοχολόγιο της «Αυγής».

Ο ίδιος δε, συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι «για την ρύθμιση είχαν συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή, ο δήμαρχος Χίου, οι βουλευτές του νησιού όλων των κομμάτων και ο υπουργός Εσωτερικών» ενώ αποκάλυψε ότι «φίλος μου που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε : “θα σε εκδικηθούν για όσα είπες περί offshore”». Είπε τέλος ότι επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον ενημέρωσε για πρακτικές “bullying” από την κυβέρνηση". 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ