Ειδήσεις

6/9/12 11:27

τελ. ενημ.: 6/9/12 11:28

Διαφωνία επί οικονομικών

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σε λεκτική αντιπαράθεση βρέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Καμπούρης και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Θ. Τσατσαρώνης, όταν ο δεύτερος υποστήριζε την ψήφιση της έγκρισης χρηματοδότησης στον Οργανισμό και ο πρώτος τοποθετήθηκε αρνητικά, έως ότου πραγματοποιηθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου.
Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού κρίνεται αναγκαία, μετά τη μεγάλη υστέρηση εσόδων και κρατικών χρηματοδοτήσεων σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας, έτσι ώστε να προσαρμοστεί αναλόγως, ανά επιχείρηση και οργανισμό, η οικονομική συμμετοχή του δήμου σε αυτούς και ανάλογα με τις διαμορφωμένες δυνατότητες του δημοτικού ταμείου.
Πάντως ο κ. Τσατσαρώνης αρνήθηκε ότι υπήρξε θέμα με τον κ. Καμπούρη, αναγνωρίζοντας και εκείνος την αναγκαιότητα αυτή, ενώ το Σώμα ενέκρινε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ για ένα χρόνο.
Στο θέατρο η κατάσταση έχει επανέλθει, όσον αφορά τα οικονομικά, σε ασφυκτικά και πάλι επίπεδα, με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι το τελευταίο διάστημα.
Όσο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Θεάτρου, η έγκρισή του παραμένει κενό γράμμα, έως τη στιγμή που ο δήμος Χίου εκπληρώσει τις χρηματοδοτικές του υποχρεώσεις του έναντι αυτού.  

Σχόλια άρθρου: 0