26.3.2012 10:47

Διαδυκτιακή επίθεση στο Μητροπολίτη

ΑΠΟ ΤΟ SOTIRIOSLOGOS.GR ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤ. ΤΖΟΥΜΑ

 
Ο Μητροπολίτης Μάρκος δεν περιλαμβάνονταν ποτέ στις συμπάθειες του επικοινωνιολόγου Σωτ. Τζούμα. Αποδεικνύεται και … εγγράφως μέσα από το sitesotirioslogos.gr, την ουσιαστική επανεμφάνιση του κ. Τζούμα στα εκκλησιαστικά πράγματα.
Από τις πρώτες μέρες, στη στήλη με την προσωπική του σφραγίδα, τα «ιερά σφηνάκια», ο κ. Τζούμας ασκεί έντονη προσωπική κριτική στο Μητροπολίτη Χιου, ενώ πολλοί εικάζουν ότι … αφιερωμένο εξαιρετικά είναι για τον κ. Μάρκο το πρώτο δηλητηριώδες σχόλιο του κ. Τζούμα, ήδη από την 16η Μαρτίου, χωρίς να τον κατανομάζει. Στο σχόλιο αυτό, αν αφορά τον κ. Μάρκο, εξαπολύεται αήθης επίθεση στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας, τέτοια που δεν πρέπει σε ένα νέο ιεράρχη.

 
Το πρώτο καθαρό χτύπημα
Πέρα από τα υπονοούμενα, αυστηρή κριτική δέχεται ο Σεβασμιώτατος Χίου και επώνυμα, με το ακόλουθο σχόλιο:
«Σιγή ιχθύος κράτησε μέχρι σήμερα ο λαλίστατος κατά τα άλλα Μητροπολίτης Χίου Μάρκος...Ενώ έδωσε συνεντεύξεις με το κιλό--ακόμη και για τις κούκλες της αδελφής του, τις οποίες βάφτιζε και πάντρευε όταν ήταν παιδί --- δεν είπε κουβέντα για τα λίγα άμφια και λοιπά τιμαλφή(εγκόλπια, επιστήθιους σταυρούς κ.λ.π.)που οι φήμες λένε ότι βρέθηκαν στο σπίτι του Αγίου Μακαρίου,όπου διέμενε ο αείμνηστος Διονύσιος...Τί έγινε Αγιε; Γιατί δε μας λέτε τί έχει συμβεί; Οπως και για τα χρήματα που με δήλωσή του εν Συνόδω, αλλά και στα ΜΜΕ της εποχής, είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο Διονύσιος οτι θα διαθέσει για τη δημιουργία Ιδρύματος Υποτροφιών, για τη μαθητιώσα νεολαία της Χίου; Αν δεν ενημερώσετε σήμερα--την εποχή των συσσιτίων-- πότε θα μας ενημερώσετε; Και μην κρύβεσθε πίσω από το δάκτυλο του δήθεν μακρινού συγγενούς, διότι κανένα δικαστήριο, όπου κι αν γίνει, δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιους αστείους και ανεδαφικούς ισχυρισμούς!
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε λίγο η Μητρόπολη Χίου θα πάρει την πρώτη επίσημη εξώδικη δήλωση διεκδίκησης πραγμάτων που είχαν δοθεί στον Διονύσιο.. Να μας πούν τουλάχιστον όλοι αυτοί που ανέβηκαν και καλοβολεύτηκαν, με τις πλάτες και την ανοχή του Διονύσιου, πού ευρίσκοντα όλα αυτά τα αντικείμενα...

 
Έντονες αντιδράσεις
Ήδη στους κύκλους της χιακής Εκκλησίας εκφράζονται οι φόβοι ότι το sotirioslogos.gr μπορεί να μετατραπεί σε μηχανή λάσπης στο πρόσωπο του κ.κ. Μάρκου και αναζητούνται τρόποι αντίδρασης, καθώς διαφαίνεται ότι το site έχει προοπτικές μακροημέρευσης από την πληρότητα που ήδη εμφανίζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ιερείς του νομού εξετάζουν από τώρα το ενδεχόμενο να στήσουν ασπίδα προστασίας στο πρόσωπο του κ.κ. Μάρκου και να ζητήσουν από τον κ. Τζούμα να σεβαστεί την ιδιαίτερη του καταγωγή, να επιτρέψει σε ένα νέο ιεράρχη να δώσει δείγματα γραφής και κυρίως να αποβάλλει την όποια προσωπική του εμπάθεια από την κριτική του στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Το θέμα, πάντως, αναμένεται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λίαν συντόμως. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ