27.9.2012 19:12

Διάβημα διαμαρτυρίας με χαμόγελα και χειραψίες (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ

 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, δέχθηκε σήμερα το απόγευμα σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Kerim Uras, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συνεργασία των δύο χωρών στον θαλάσσιο τουρισμό, στην αμοιβαιότητα στα λιμενικά τέλη καθώς στην προσπάθεια δημιουργίας υγειούς και ισόρροπου ανταγωνισμού στο πλαίσιο των εκατέρωθεν βραχέων διεθνών πλόων.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου έθεσε, επίσης, στον Τούρκο Πρέσβη και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα αυτό, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία δημιουργούν κλίμα ανησυχίας για την ενδεχόμενη πρόκληση μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, ο κ. Μουσουρούλης, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι, επέστησε την προσοχή για μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, τονίζοντας ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι απαιτείται εντατικοποίηση των προσπαθειών και της Τουρκίας, τόσο στα παράλια όσο και στα θαλάσσια σύνορα, λόγω της σημαντικής αύξησης των ροών παράνομης μετανάστευσης από το έδαφος της.
Στη συνάντηση μετείχε και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Δ. Μπαντιάς.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ