24.2.2012 9:50

Διαβεβαιώσεις μη ιδιωτικοποίησης

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι η δημοτική αρχή Χίου ούτε εξετάζει, ούτε έχει κατά νου την ιδιωτικοποίηση του συνόλου ή μέρους των υπηρεσιών καθαριότητας έδωσαν χθες σε συνάντηση τους με το προσωπικό δήμαρχος Χίου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ν. Μαρτάκης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου.
Ο κ. Λαμπρινούδης περιέγραψε τις γνωστές στους υπαλλήλους καθαριότητας αριθμητικές δυνατότητες της Υπηρεσίας, τονίζοντας ότι τα κενά καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν αρχικά με τους 45 διμηνίτες, κυρίως όμως με την έγκριση προσλήψεων των 8μηνιτών. Ως τότε πρότεινε τη δυνατότητα υπερωριών, για να λειτουργεί η υπηρεσία σε κανονική βάση όλο το 24ώρο, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναφορά έγινε και στον τεχνικό εξοπλισμό, κυρίως τα απορριμματοφόρα, με το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να χαρακτηρίζουν πολύ κακή την κατάσταση των οχημάτων που παρέλαβαν από τους πρώην δήμους. Ο κ. Μαρτάκης ανακοίνωσε ότι εξελίσσεται η διαδικασία προμήθειας 4 νέων απορριμματοφόρων με τη μορφή του δανεισμού, μέσω leasing, ενώ ανέφερε τις προσπάθειες συντήρησης του υπάρχοντος εξοπλισμού που έχουν ήδη γίνει.
Το προσωπικό έδειξε να πείθεται από τις διαβεβαιώσεις και κυρίως να διαλύονται τα σύννεφα που είχαν προκληθεί από τις αιωρούμενες από το Σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ υποψίες ότι επίκειται ιδιωτικοποίηση του τομέα τους και απολύσεις.
Σήμερα, πάντως, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα της εμπλοκής ιδιωτών στην ανακύκλωση.
Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ