22.3.2017 16:43

Δεύτερη σύσκεψη χωρίς απτά αποτελέσματα

Ο Απρίλιος κοντοζυγώνει και στο Υπουργείο Τουρισμού ακόμη προγραμματίζουν τουριστική προβολή των νησιών

Σε αναμονή μετά από μια ακόμη σύσκεψη για την τουριστική προβολή τελούν οι εκπρόσωποι των νησιών Β. Αιγαίου που συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Υπουργείο Τουρισμού με την υπουργό Έλενα Κουντουρά και άλλα στελέχη.

Στη σύσκεψη τη Χίο εκπροσώπησαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Δ. Καράλης, και εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Δ. Κυτριλάκης.

Στόχος για τα νησιά είναι να προβούν σε προωθητικές ενέργειες που θα φέρουν αποτέλεσμα τη φετινή τουριστική περίοδο, ενισχύοντας τη ζήτηση.  Γι αυτό οι νησιώτες ζήτησαν στοχευμένες και εξειδικευμένες ανά νησί κινήσεις με βάση τον προσανατολισμό και το μέγεθος της αγοράς του, σε αντιδιαστολή με το Υπουργείο που πρότεινε μια συνολική πολιτική.

Άνθρακες ο θησαυρός

Για μια ακόμη φορά φάνηκε η αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης, με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ να ξεκαθαρίζει ότι τα 8 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους που ανακοινώθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτση, ότι  θα δίνονταν για την προβολή των νησιών που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, τελικά αφορούν στην προβολή όλης της χώρας!

Η πρόταση της Χίου

Οι τοπικοί φορείς πρότειναν για τη φετινή σεζόν την προβολή στην Τουρκία ώστε να διατηρηθεί και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από τις απέναντι ακτές, την προβολή στη Β. Ελλάδα, με δεδομένη την ικανοποιητική αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά και την προβολή στα Βαλκάνια επίσης για την αξιοποίηση των συνδέσεων με τη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης ζητήθηκε να υλοποιηθεί και φέτος το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού όπως και να ζητηθεί από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να κάνουν προσφορές, όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Η συνέχεια στο επόμενο

Τις επόμενες μέρες, παρότι ο Απρίλης είναι προ των πυλών, το Υπουργείο θα εξειδικεύσει τις δράσεις σε νεότερη επικοινωνία με τους φορείς των νησιών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ