21.3.2013 15:28

ΔΕΥΑΧ : Ένας άρπαγας στην αυλή μας

ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ Ν. ΚΟΥΝΟΥΠΑ, Β. ΜΑΥΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Κ. ΑΣΠΡΟΥΛΗ

 Σε προηγούμενη παρέμβασή μας σχετικά με την πρόθεση της ΔΕΥΑΧ να πάρει νερό από το Γιβάρι της Λαγκάδας,είχαμε τονίσει ότι όντως επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια εμπορευματοποιεί τη διαχείριση του υδάτινου πλούτου και συμπεριφέρεται ως άρπαγας.

Και να που δεν πέρασαν ούτε δυο εβδομάδες, ήρθε να μας το επιβεβαιώσει περίτρανα αναζητώντας νερό σε άλλες πηγές της Λαγκάδας, στους Αγ Αναργύρους και στα Καμάρια και φυσικά στέλνοντάς μας -ως ‘’τιμωρία για το τοπικό αντάρτικο ;’’- λογαριασμούς "φουσκωμένους", παρά την απόφαση λαϊκής συνέλευσης και τοπικού συμβουλίου.

Φυσικά οι κάτοικοι της Λαγκάδας δε μένουν με δεμένα τα χέρια, μαζεύουν υπογραφές για την άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου στο Γιβάρι, για να μην πειραχτούν οι υπόλοιπες πηγές, για να μειωθεί η τιμή του νερού και τέλος να καταργηθεί η  ΔΕΥΑΧ ως επιχείρηση Α.Ε  και να επανιδρυθεί ως  δημοτική και κοινωφελής υπηρεσία

 Γνωρίζοντας φυσικά ότι η ΔΕΥΑΧ  θα λειτουργήσει  και πάλι στην αυριανή λαϊκή συνέλευση με λογικές του τύπου  "παιδιά κάναμε λάθος", "παιδιά θα τους ξαναδούμε" (τους λογαριασμούς),όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρσι με τα ίδια λόγια, έργα και αποτελέσματα στην τιμολογιακή της πολιτική.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι κάτοικοι της Λαγκάδας, της ευρύτερης περιοχής αλλά και του νησιού θα πρέπει να είναι σ'εγρήγορση, γιατί όταν ένα αρπακτικό τριγυρνάει στην αυλή σου ή ξεμπερδεύεις μαζί του ή σε καταπίνει και ο νοών νοείτο...

Νίκος Κούνουπας – Βασίλης Μαυρέλος - Κωσταντής Ασπρούλης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ