23.2.2012 11:12

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ τα 27,5 εκ. για την επέκταση

• ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΩΝ

Το δημοσιευμένο στη «Διαύγεια» έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προς την Τράπεζα της Ελλάδος, με το οποίο δίνεται εντολή μεταφοράς των 27,25 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων αποζημιώσεων για την επέκταση αποκαλύπτει σήμερα ο έντυπος «πολίτης».
Στο ρεπορτάζ, όπου παρατίθενται επιπλέον λεπτομέρειες για την υπόθεση, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες η Χίος διαθέτει χειροπιαστά αποτελέσματα για τον κορυφαίο στόχο της επέκτασης του αεροδιαδρόμου της. Χθες δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» εντολή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θ. Μωραϊτη, προς το Τμήμα Σχέσεων με το Δημόσιο της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ζητείται «να μεταφερθεί το ποσό των 27.265.000,00 € (που κατέθεσε το Γενικό Λογιστήριο) από το λογαριασμό «Συνεισφορές φορέων κ.λ.π.» στο λογαριασμό κατηγορίας εξουσιοδότησης πληρωμής του κατωτέρω έργου Δημοσίων Επενδύσεων της ΣΑΕ-077, Υπουργείου Υποδομών, που τηρείται στο κεντρικό σας.»
Στην  ουσία από χθες τα περίπου 27,5 εκ. ευρώ που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις των δικαιούχων είναι έτοιμα να κατατεθούν στους λογαριασμούς τους. Το ποσό είναι μικρότερο από το αρχικά εκτιμώμενο, μετά τις αναλυτικές επιμετρήσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ήδη χθες στη Χίο βρέθηκε υπόλογος από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, για να συντάξει τις απαραίτητες φορολογικές δηλώσεις για την παρακατάθεση των χρημάτων.
 
Αγώνας δρόμου
Παρά την εξασφάλιση όμως της απαραίτητης πίστωσης, το παιχνίδι με το χρόνο που παίζεται για την ολοκλήρωση της υπόθεσης δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει αίσια έκβαση. Απομένουν ακόμα πολλές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, που, αν κάποια από αυτή δεν τηρηθεί, είναι δυνατόν να τινάξει όλη την προσπάθεια στον αέρα.
Ενδεικτικό των πιέσεων που ασκούν οι δυο βουλευτές σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι το γεγονός ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να συγκληθεί σύσκεψη για το θέμα στην Αθήνα ακόμα και την Καθαρή Δευτέρα, για να προφτάσουν τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια ως τις 28 Φεβρουαρίου. «Καθημερινά ανακύπτουν νέα εμπόδια, που επιχειρούμε με συντονισμένες κινήσεις από κοινού με τον Κ. Μουσουρούλη να τα υπερβούμε», εξήγησε χθες στον «π» η Ελ. Τσουρή. Οι βουλευτές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάληξη της υπόθεσης, συνεχίζουν ωστόσο να αισθάνονται ότι όλη η προσπάθεια ενδέχεται να ναυαγήσει από μια απρόοπτη και αμέριμνη παράλειψη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ