8.5.2015 13:09

«Δεν υποβιβάζεται κανένα σχολείο»

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΝΗΤΩΝ

Τη διαβεβαίωσή του ότι το Υπ. Παιδείας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε υποβιβασμούς σχολείων, καταθέτει δημόσια μέσα από παρέμβασή του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Όπως σημειώνει η εγκύκλιος που επικαλείται ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών αφορούσε την ανάκλιση της εγκυκλίου που ζητούσε από τους Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν προτάσεις-εισηγήσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς και μετατροπές).

«Σε καμιά περίπτωση δεν αναστέλλει την απόφαση 132350/Δ4/8/9/2014(ΦΕΚ2385) που λήγει τον Ιούνιο και αφορά τα σχολεία  των Νενήτων και της Καλλιμασιάς, αλλά και άλλων σχολικών μονάδων του Β. Αιγαίου.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δεσμευτεί με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε υποβιβασμούς σχολείων, αλλά αντίθετα θα εξετάσει συνολικά το πλαίσιο μεταβολών σχολείων, προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη και συνολική εξέταση του ζητήματος», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ