7.4.2017 16:42

«Δεν υπάρχουν περιθώρια στήριξης των γαλακτοπαραγωγών της Χίου»

Απάντηση έλαβε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, σε αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη στήριξη των παραγωγών Αγελαδινού Γάλακτος της Χίου.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην απάντησή του τονίζει ότι «τα περιθώρια δράσης εμφανίζονται περιορισμένα» και πως «δεν υπάρχει μέτρο παρέμβασης ούτε δυνατότητα αποζημίωσης ή ειδικής σχετικής χρηματοδότησης» για τους παραγωγούς.

Μακριά από τις ανάγκες των νησιωτών

Για μία ακόμη φορά η κεντρική διοίκηση αρνείται να κατανοήσει τι σημαίνει να είσαι νησιώτης και ειδικά κτηνοτρόφος σε μία νησιωτική περιοχή. Η αναφορά του υπουργού σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης των παραγωγών σε όλη την Ελλάδα έρχεται να αναδείξει το κενό αντίληψης που επικρατεί σε όσους διοικούν από την Αθήνα. Φυσικά τα νησιά είναι Ελλάδα, αλλά όχι ηπειρωτική Ελλάδα και αυτό δυστυχώς δεν έχει γίνει σαφές χρόνια τώρα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ