9.3.2016 16:08

«Δεν υφίσταται ενδιαφέρον»

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Διαψεύδει τα σενάρια περί επενδυτικού ενδιαφέροντος για το αεροδρόμιο της Χίου, ο βουλευτής Ανδρ. Μιχαηλίδης, ξεκαθαρίζοντας πως ο σχεδιασμός που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα για την κατασκευή του clearway κ.λπ. αυτό ς θα υλοποιηθεί, χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως αλλαγή στο καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο και το ΥΠΕΡΤΑΙΠΕΔ

Πριν από λίγες μέρες σε δημοσιεύματα των αθηναϊκών εφημερίδων το αεροδρόμιο της Χίου μαζί με εκείνα της Καλαμάτας και της Πάρου περιέχονταν στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, με εκδηλωμένο ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση τους.

Η είδηση αυτή είχε προκαλέσει ειδικά στους χώρους της αριστεράς ισχυρά μέτωπα αντίδρασης και σκεπτικισμό στους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους που μιλούσαν για έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει επενδυτής

Με δήλωση του στον "π" ο βουλευτής Ανδρ. Μιχαηλίδης τόνισε πως δεν υφίσταται ζήτημα και πως ουδέποτε υπήρξε για το αεροδρόμιο της Χίου επενδυτικό ενδιαφέρον: " Μετά από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ, τα δημοσιεύματα περί επιχειρηματικού ενδιαφέροντος  και αλλαγής του καθεστώτος που ισχύει αυτή τη στιγμή για το αεροδρόμιο της Χίου, είναι τελείως ανυπόστατα.

Ο προγραμματισμός που υπάρχει για τις εργασίες κατεδάφισης και χάραξης του περιμετρικού δρόμου ισχύει στο ακέραιο και καμιά άλλη σκέψη προς την κατεύθυνση αυτών που δημοσιεύονται δεν υπάρχει", δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης

Εν αναμονή του εργολάβου

Αναφορικά με την έναρξη των εργασιών για τις εργασίες κατεδάφισης και δημιουργίας του clearway, ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι είναι θέμα ημερών η εγκατάσταση του εργολάβου, ο οποίος έχει και χρονικό περιορισμό επ΄αυτού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ