4.10.2016 12:45

Δεν ξέρουν ούτε πόσοι είναι!

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΡΑΝΕ...ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Αφού δεν ξέρουμε αν θα φύγουν, αφού δεν ξέρουμε αν θα μείνουν, τουλάχιστον ας μάθουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο πόσοι μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά και συγκεκριμένα στη Χίο! 

Το μπάχαλο με τον τελικό αριθμό των προσφύγων που μένουν στα νησιά συνεχίζεται αμείωτο με διφορούμενα και αμφισβητήσημα στοιχεία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, να κυκλοφορούν καθημερινά προσδιορίζοντας τον αριθμό πότε πάνω από 4.000 και πότε κάτω από 3.000... 

Ουσιαστικά όμως οι τοπικές αρχές, η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και το υπουργείο Εσωτερικών, καταθέτουν συνεχώς διαφορετικές προσεγγίσεις στο πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι φτάνοντας σε σημείο να τους υπολογίζουν ακόμη και με μερίδες... φαγητού! 

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.433, στη Χίο 4.047 και στη Σάμο 1.330. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά ανέρχεται στους 10.810, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα protothema.gr. 

Την ίδια ώρα όμως, οι τοπικές αρχές καταθέτουν άλλα δικά τους στοιχεία και εκτιμήσεις που θέλουν τον αριθμό να είναι αρκετά μικρότερος, αδυνατώντας ωστόσο να τον προσδιορίσουν. Μάλιστα φθάνουν σε σημείο να δηλώνουν ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα "επίσημα" στοιχεία που παραχωρεί είτε το υπουργείο, είτε η Αστυνομική Περιφέρεια, καθώς... δεν γνωρίζουν! 

Πέραν της προχειρότητας και των υποσχέσεων που φθάνουν στο νησί από κάθε πλευρά για άμεση αποσυμφόρηση, είναι δεδομένη ανάγκη να προκύψει ένας σαφής αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στα νησιά, ο οποίος, ει δυνατόν, να μην αμφισβητείται. Το να μην γνωρίζουν οι Χιώτες αν οι πρόσφυφες και μετανάστες θα μείνουν άλλη μια μέρα ή άλλον έναν μήνα στο νησί ας πούμε ότι είναι κάτι που το συνηθίσαμε... Το να μην ξέρουμε όμως ή καλύτερα να μην γνωρίζει το επίσημο κράτος πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες υπάρχουν, ακυρώνει και την όποαι πρόθεση μελλοντικά για την μετακίνησή τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ