6.2.2013 10:58

Δεν ξέρουν, δεν άκουσαν

Η ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ

Ξεσηκώθηκε η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Χίου από το ρεπορτάζ του «π» για τους υδρομετρητές στους νότιους οικισμούς και σπεύδει να διαψεύσει τα όσα αναφέρονταν χθες σε σχετικό άρθρο. Πέραν του γεγονότος ότι το πρόβλημα με την έλλειψη υδρομετρητών στα νότια είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικό, υπαρκτό και δημιουργεί δεκάδες προβλήματα στην κατανάλωση του νερού, η ΔΕΥΑ Χίου αντί να διερευνήσει τα γεγονότα και να μεταβεί στην περιοχή με συνεργεία της για να προβεί σε επιτόπιους ελέγχους, επιλέγει την απάντηση μέσω ανακοίνωσης που όμως δεν λύνει το πρόβλημα. Οι κάτοικοι της κεντρικής Χίου συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβα τις υδρευτικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Χίου, που δεν πίνονται κιόλας... ενώ δεκάδες περιπτώσεις ποτισμάτων και σπατάλης νερού σε όλη τη Χίο δεν καταγράφονται. 
Στην απάντησή του ο Διευθυντής της ΔΕΥA Χίου Π. Καλογεράκης αναφέρει:

«Διαβάζοντας το άρθρο στο φύλλο της εφημερίδας σας της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου 2013 διαπιστώθηκε ότι ορισμένα συμπεράσματά σας από τα λεγόμενα μου είναι ανακριβή. Συγκεκριμένα ο τίτλος « Στην υγεία των κορόιδων » και ο υπότιτλος « Χωρίς μετρητές νερού δεκάδες σπίτια στους νότιους οικισμούς σπαταλούν τεράστιες ποσότητες και η ΔΕΥΑ δεν μπορεί να τους ελέγξει. » όπως και ο χαρακτηρισμός του προβλήματος ως μείζον.
Για διαλεύκανση του θέματος πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι παράνομες παροχές που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες σε όλη τη Χίο και σποραδικές, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μείζον πρόβλημα και ανησυχητικό και δεν αιτιολογείται ο ισχυρισμός σας ότι επηρεάζουν την τιμολόγηση των υπόλοιπων δημοτών. Σημειωτέον ότι η ΔΕΥΑΧ ξεπερνά τους 48.000 καταναλωτές συνολικά στο νησί.
Επίσης ουδέποτε σας δήλωσα ότι « Κάποιοι στη  νότια Χίο σπαταλούσαν ή συνεχίζουν να σπαταλούν αλόγιστα νερό χωρίς να επιβαρύνονται ούτε στο ελάχιστο, ενώ ο πολίτης της πόλης επωμίζονταν τον κύριο φόρτο για την παροχή νερού και τη λειτουργία του Βιολογικού.» καθότι αυτό είναι αναληθές οικονομοτεχνικά.
Παρακαλώ για τη δημοσίευση αυτής της επιστολής για την ορθότερη και χωρίς υπερβολικούς χαρακτηρισμούς ενημέρωση των συνδημοτών».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ