5.3.2012 9:38

Δεν της φτάνουν οι 520 υπάλληλοι, θέλει κι άλλους!

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΚΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ

Ούτε 200, ούτε 300 αλλά 520 υπαλλήλους διαθέτει συνολικά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κι αισθάνεται … υποστελεχωμένη! Με την πρόσφατη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) καταγράφηκε η πραγματική στελεχιακή της δύναμη, η οποία αθροιστικά σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, προσωποπαγείς θέσεις και προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φτάνουν συνολικά τους 520!
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Ν. Γιακαλής, οπαδός της φιλοσοφίας «όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλοί», χαρακτήρισε ως κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη τη μετάταξη υπαλλήλου προς την Περιφέρεια, με δεδομένο τον περιορισμό των προσλήψεων.
Ο περιφερειάρχης έχει ήδη «βάλει στο μάτι» τους «ικανούς», όπως τους χαρακτήρισε,  υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κάνοντας σαφές ότι, αν καταργηθεί, τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες  στην Περιφέρεια.

Προκαλεί τη νοημοσύνη
Οι θέσεις αυτές του περιφερειάρχη πηγάζουν από την αδυναμία λειτουργίας του συγκεντρωτικού μοντέλου της Περιφέρειας, με όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες, πλην ελαχίστων τυπικών, να έχουν μεταφερθεί στη Μυτιλήνη. Στη Χίο οι 130 και πλέον περιφερειακοί υπάλληλοι είναι στην πλειοψηφία τους με περιορισμένο πεδίο δράσης, σχεδόν παροπλισμένοι. Κάτι ανάλογο, προφανώς, θα ισχύει και σε Σάμο και Λήμνο.
Αντί η Περιφέρεια να αποκεντρώσει αρμοδιότητες και υπηρεσίες και να αξιοποιήσει στο έπακρο το επαρκές αριθμητικά προσωπικό της, συνεχίζει να διεκδικεί μετατάξεις. Άξιοι της μοίρας μας!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ