17.11.2014 21:53

«Δεν θα περάσει ο φασισμός» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΚΕ / ΚΝΕ / ΠΑΜΕ

Με συγκέντρωση των ΚΚΕ, ΚΝΕ και ΠΑΜΕ έξω από το Πανεπιστήμιο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα στελέχη του ΚΚΕ καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτήρισαν δεκανίκι των αντιλαϊκών μέτρων ζήτησαν από τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στη λαϊκή πάλη μέσα από τις τάξεις του ΠΑΜΕ, ως τη μόνη ασφαλή διέξοδο από την κρίση.

Στη συνέχεια μέσω της Λεωφόρου Αιγαίου και Δημοκρατίας πραγματοποίησαν κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο ηρώων. 

 

Στο πανεπιστήμιο

Ένα παρατεταμμένο χειροκρότημα συνόδεψε το τέλος του τραγουδιού «Τ’ ακορντεόν», όταν οι φοιτητής μέλος της Θεατρικής Ομάδας Φοιτητές της πλάκας και Μαθητές του ΕΠΑΛ τραγούδησε το ρεφραίν «δεν θα περάσει ο φασισμός», καλώντας το ακροατήριο να τον συνοδέψουν στην απαγγελία του ύμνου των αγώνων για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν ήταν γεμάτο, αλλά οι φορείς που οργάνωσαν την εκδήλωση υποστήριξαν ότι ο κόσμος φέτος ήταν περισσότερος.

Ήταν χειροκροτήματα μνήμης και τιμής για τον αγώνα των φοιτητών και των ελεύθερων Ελλήνων Αγωνιζόμενων Ελλήνων στο Πολυτεχνείο το 1973, αλλά και η ηχηρή  αγωνία, αγανάκτηση και ανάγκη για νέους αγώνες σήμερα, που τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ άλλοτε. Την ανάγκη για νέους αγώνες τόνισαν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, των Συνδικαλιστικών Φορέων, του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ και των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του νεοσύστατου Συλλόγου Φοιτητικών Εστιών Χίου, που απηύθυνε κάλεσμα  στήριξης των αναγκών τους τονίζοντας ότι οι ανάγκες των φοιτητών και των οικογενειών τους είναι πάντα ίδιες, αλλά σήμερα πολλά παιδιά αναγκάζονται να θυσιάσουν τα όνειρα τους, επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ