3.3.2016 11:32

Δεν θα πάνε 20 σε 1, θα έρθει 1 στους 20!

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΑΘΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ακυρώθηκε η σημερινή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί στο υπουργείο Τουρισμού μεταξύ των τοπικών εκπροσώπων (Βουλευτές, Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήριο κα. ) με την Ελ. Κουντουρά, καθώς η υπουργός ενημέρωσε έγκαιρα ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις εκτός Ελλάδος.

Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί με αφορμή το τοπικό αίτημα των φορέων να εξετάσει το υπουργείο μέτρα στήριξης και τόνωσης του τουρισμού στη Χίο και είχε ήδη καταρτιστεί μια λίστα με αιτήματα που θα συζητούνταν με την κ. Κουντουρά.

 «Να έρθει εδώ»

Η πρώτη αντίδραση καταγράφηκε έγκαιρα από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη που θεώρησε ότι είναι απαράδεκτο η υπουργός να ζητά συνάντηση στο υπουργείο, αντί να προγραμματίσει άμεσα επίσκεψη στη Χίο. Μάλιστα χθες κατά τη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου στην οποία ο κ. Καράμτζης συμμετείχε, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθήσει την αποστολή, εφόσον επιμείνουν για  συνάντηση στην Αθήνα. «Έχουμε απαίτηση ως Περιφέρεια να έρθει η υπουργός στη Χίο. Δεν θα φύγουμε από δω 20 άτομα να συναντήσουμε 1 πρόσωπο. Θα έρθει αυτό το 1 πρόσωπο να συναντήσει 20 εκπροσώπους της κοινωνίας στη Χίο. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι νεροκουβαλητές αιτημάτων δεν θα γίνουμε, πόσο μάλλον όταν βιώνουμε συνθήκες που η κυβέρνηση και η υπουργός κ. Κουντουρά οφείλει να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. Γι’ αυτό ενημερώνω ότι δεν θα πάω. Εννοείται βέβαια ότι περιμένω να οριστεί ημερομηνία για την επίσκεψή της στη Χίο», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που ζήτησε από τον πρόεδρό του Γ. Γεωργούλη να συνταχθεί με την πρόταση Κάρμαντζη, απόφαση που τελικά ελλήφθει ομόφωνα και έτσι προς το παρόν, Κάρμαντζης και Γεωργούλης δεν επισπεύδουν την συνάντηση με την Ελ. Κουντουρά. Θα πράξουν και οι άλλοι το ίδιο;

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ