9.1.2015 18:11

«Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά»

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο σκληρό πυρήνα του ευρώ και δεν θα απαιτηθεί να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα εμφανίστηκε στη χθεσινή συμμετοχή του στην  εκπομπή «Πρωινό Ant1» του Γ. Παπαδάκη ο Νότης Μηταράκης.

 

 «Για να μην πάρει μια κυβέρνηση μέτρα σημαίνει ότι η οικονομία στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και δεν χρειάζεται έκτακτα δανεικά. Αν η Ελλάδα χρειαστεί έκτακτη χρηματοδότηση θα χρειαστούν και έκτακτα μέτρα. Εμείς το 2014 δεν πήραμε νέα έκτακτα μέτρα, παρά το γεγονός ότι μας πίεσε η Τρόικα και για το 2015 είχαμε ήδη ξεκινήσει το διάλογο για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Κάνουμε πλέον το τελευταίο βήμα για να βγούμε από το μνημόνιο, για να βγούμε στις αγορές, καθώς η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης και θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», ανέφερε.

 Ο κ. Μηταράκης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στα νησιά. «Μετά τις εκλογές αυτός ο βρόγχος φεύγει από το λαιμό μας», τόνισε.

 «Υπήρξε ένα διαπραγματευτικό κείμενο με την Τρόικα το Δεκέμβριο, σε μια εποχή που η Τρόικα δεν ήθελε να διαπραγματευτεί μαζί μας, επειδή έβλεπε ότι πάμε σε εκλογές και υποστήριζε ότι λόγω των εκλογών έπρεπε να ληφθούν επιπλέον μέτρα.  Αυτή η βάση της συζήτησης που έγινε με την Τρόικα σε μια δύσκολη περίοδο δεν θα χρειαστεί μετεκλογικά», κατέληξε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ