19.3.2012 19:44

"Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το άριστα"

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχει αρχίσει από το καλοκαίρι με την παρουσία και δωρεάν επίδειξη υψηλής ιατρικής από τα μέλη του νοσοκομείου του  Χάρβαρντ Ν. Υόρκης και τις δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες στη συνέχεια, η κλινική Αργυρούδη πρόσφεραν δωρεάν νευροχειρουργικές και χειρουργικές εξετάσεις με τους γιατρούς  Ν. Κεχαγιά και τον χειρούργο Π. Μπλιθικιώτη που πρόσφεραν δωρεάν στο κοινό τις ιατρικές τους υπηρεσίες.
Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι η δημιουργία ενός φορέα ικανού να προσφέρει στους Χιώτες ασθενείς  δυνατότητες σύγχρονης  περίθαλψης  υψηλών προδιαγραφών, να ανακόψει την εκροή ασθενών προς το κέντρο, με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό, αλλά και να αναδείξει τη δυνατότητα συνεργασίας με το Σκυλίτσειο νοσοκομείο αν ξεπεραστούν ορισμένες αγκυλώσεις προσώπων και θεσμών που αποκτούν πια μια ελαστικότητα λόγω των γεγονότων και της δυσκολίας που υπάρχει σε όλο το κύκλωμα παροχής υγείας 
Οργάνωση
Ο Ι. Αργυρούδης τόνισε ότι: «οι δύσκολοι καιροί που ζούμε απαιτούν από όλους μια διαφορετική θεώρηση της ζωής, της εργασίας και των δραστηριοτήτων μας.  Με την κοινωνική ευθύνη της εταιρίας, που πρέπει να δείχνει στον κόσμο της Χίου καλύτερο πρόσωπο προσπαθούμε να βοηθήσουμε αφιλοκερδώς ανοίγοντας νέους ορίζοντες στους συντοπίτες μας. Ελπίζω ότι θα καταφέρω να οργανώσω μια ολοκληρωμένη λύση και πρόταση  για να σταματήσουμε την εκροή του κόσμου προς το κέντρο με την μεγάλη οικονομική αιμορραγία και την αμφιλεγόμενη προσφορά περίθαλψης τουλάχιστον στα διάφορα περιστατικά ρουτίνας. Ανοίγουμε βέβαια πόρτες και προς τα εξειδικευμένα περιστατικά με την παρουσία των Ν. Κεχαγιά και Π. Μπλιθικιώτη».
 
Εμπιστοσύνη
Οι δύο φιλοξενούμενοι γιατροί τόνισαν ότι η κλινική διαθέτει πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή, ανώτερη ακόμη και από αρκετές των Αθηνών με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.
«Οι Χιώτες πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στην προσπάθεια που γίνεται, δεν υστερεί σε κανένα τομέα. Δεν εργαζόμαστε με τίποτα περισσότερο από το άριστα, για να πετύχουμε το πολύ καλό», δήλωσαν και οι δύο ικανοποιημένοι από το περιβάλλον και τις συνθήκες δουλειάς που συνάντησαν.
«Λόγω της έλλειψης ειδικοτήτων στο νησί για πολλά χρόνια υπήρχε πρόβλημα στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των περιστατικών. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο, γιατίμ ,μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας δίπλα στο σπίτι τους με εξαιρετικές συνθήκες εργασίας και περίθαλψης», επισήμανε ο Ν. Κεχαγιάς.
Ο Π. Μπλιθικιώτης «σύστησε» στο Ι. Αργυρούδη να συνεχίσει την προσπάθεια του με την ίδια έφεση και δήλωσε ότι αυτό που γίνεται είναι πολύ σοβαρό και δεν υστερεί σε κανένα τομέα.Τέλος τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα των προληπτικών εξετάσεων και κάλεσε το κράτος να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα, αφού έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες και έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ