21.7.2016 16:38

«Δεν παρατείνονται τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβε ο Νότης Μηταράκης στο αίτημά του για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2015. Με έγγραφό του το Υπ. Εργασίας σημειώνει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και είχε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια υλοποίησης καθώς και συγκεκριμένη Δαπάνη.

Παρόλα αυτά το Υπουργείο σημειώνει ότι η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και στόχο θα έχει αφενός την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας κι αφετέρου την αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μάλιστα στην απάντησή της η αναπληρώτρια Υπουργός Ουρανία Αντωνοπούλου υπογραμμίζει ότι οι νέες προσλήψεις θα ξεκινήσουν και στη Χίο το ερχόμενο Φθινόπωρο και θα αφορούν σε 23.000 ανέργους.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ