18.9.2015 11:38

«Δεν μπορεί πίσω από τον Βουλευτή να αποφασίζει η Νομαρχιακή»

ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Στην ιστορικότητα του εγχειρήματος συνένωσης των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, στην επιλογή του να κατέβει ξανά υποψήφιος μετά από 7 μήνες αλλά και στην κοινοβουλευτική πορεία των δύο μέχρι πρότινος βουλευτών του νησιού, αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Politischios.gr ο υποψήφιος Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Τριαντάφυλλος.

«Σημαντική η επανασυσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων»

Αναλύοντας την απόφασή του να θέσει τον εαυτό στη διάθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Κ. Τριαντάφυλλος σημείωσε ότι κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό γεγονός  ότι για πρώτη φορά συναντώνται ιστορικά δύο χώροι που ποτέ δεν είχαν κοινό παρελθόν.

«Η ΔΗΜ.ΑΡ. και η σοσιαλδημοκρατία δεν είχαν ποτέ κοινή πορεία. Ειδικά στη Χίο τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν μία κοινωνική καταξίωση. Είναι άνθρωποι που έχουν κρυστάλλινες θέσεις και απόψεις και μία δημιουργική μαχητικότητα. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια, αυτή που ξεκίνησε, όχι για να εκλεγεί ο Κ. Τριαντάφυλλος βουλευτής αλλά για να κινητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία του τόπου», δήλωσε.

«Το μνημόνιο δεν είναι τα πάντα»

Ερωτώμενος για το γεγονός αν έχει κουραστεί να διαχειρίζεται μνημόνια ο κ. Τριαντάφυλλος δεν μάσησε τα λόγια του. «Και ποιος δεν έχει βαρεθεί;» διερωτήθηκε, και συνέχισε λέγοντας ότι: «Το μνημόνιο δεν είναι τα πάντα. Δεν είναι η μεταναστευτική σου πολιτική, δεν είναι η παιδεία σου, δεν είναι η πολιτική σου σε θέματα ναυτιλίας, ή δημόσιας τάξης. Δεν πρέπει κάθε φορά να έρχεται κάποιος απέξω για να σου επιβάλλει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο προεκλογικά και να ολιγορούν μετεκλογικά στην προσπάθεια να αλλάξει η χώρα για να βγει από την κρίση.

Αυτή η πρόταση που διατυπώνουμε εμείς είναι μία πρόταση που την έχει ανάγκη ο τόπος γιατί συνδυάζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ελεύθερη οικονομία με την κοινωνική προστασία».  

«Θα εργαστώ σκληρά»

Μακριά από την έννοια της υποσχεσιολογίας ο υπ. Βουλευτής  ξεκαθάρισε ότι η μόνη δέσμευση που αναλαμβάνει είναι να δουλέψει σκληρά από την επομένη της εκλογής του.

«Η μόνη δέσμευση που αναλαμβάνω απέναντι στον συμπολίτη και τη συμπολίτισσα που θα με εμπιστευτεί είναι ότι δεν πρόκειται να ολιγωρήσω, δεν θα μείνω αδρανείς, θα δουλέψω σκληρά για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Δεν θα έχω ούτε Σάββατα, ούτε Κυριακές. Τίποτα δεν πάει μπροστά αν δεν το προσπαθήσουμε, αν δεν κοπιάσουμε», σημείωσε.

Καρφιά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Από τα λεγόμενα του Χιώτη Βουλευτή δεν έλλειψε η έμμεση αναφορά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και στις διαρκείς παρεμβάσεις του σε θέματα της επικαιρότητας. Χωρίς να κατονομάζει τον Ανδρέα Μιχαηλίδη ή τον ΣΥΡΙΖΑ ευθέως ο ίδιος δήλωσε:

«Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Ένας βουλευτής θα πρέπει να κριθεί από τον αριθμό και το περιεχόμενο των παρεμβάσεών του στη Βουλή και δεύτερον από τον αριθμό των προβλημάτων που μπορεί να επιλύσει. Δυστυχώς στη Χίο είδαμε τους τελευταίους 7 μήνες να κυριαρχούν ιδεοληψίες και φανατισμοί. Κυριαρχούσε μία αντίληψη ότι θα πρέπει να διατηρήσουμε την ιδεολογική μας καθαρότητα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ενώ είχαμε ήδη εισέλθει εν μέσω μίας πολύ σοβαρής κρίσης, είδαμε στη Χίο αντί να ολοκληρώνονται τα μεγάλα έργα, να σταματάνε έργα όπως η περίφραξη των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων του αεροδρομίου, ο περιφερειακός ή το φράγμα κόρης γεφύρι. Είδαμε όμως και άλλα πολλά και πρωτόγνωρα για το νησί. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν μπορεί πίσω από τον βουλευτή να αποφασίζει καμία νομαρχιακή κόμματος που δεν την έχει ψηφίσει κανείς», κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Τριαντάφυλλου: 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ