6.10.2014 9:51

Δεν κλείνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο [ΗΧΟΣ]

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 35.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Φρένο στην αλόγιστη σπατάλη του δημοσίου χρήματος με κινήσεις που φαντάζουν απόλυτα λογικές αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν, βάζει ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Χίου Γ. Παπαδόπουλος, στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα αυξήσει τη δράση του.

Μιλώντας στο politischios.gr ο κ. Παπαδόπουλος αντέκρουσε τις κατηγορίες του συνδυασμού Λαμπρινούδη περί επικείμενου λουκέτου της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής του Δήμου λέγοντας ότι το παντοπωλείο με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής παραμένει κλειστό από τις αρχές Μαΐου. 

«Τα τρόφιμα που έπρεπε να μοιράσει σε διάρκεια ενός έτους τα έδωσε όλα προεκλογικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει περαιτέρω», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ ερωτώμενος για το πότε προβλέπεται η επαναλειτουργία του σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή έχει δημοπρατηθεί η προμήθεια τροφίμων αξίας 16.000 ευρώ και μέχρι το τέλος Οκτώβρη αναμένεται ο ανάδοχος να υπογράψει τη σχετική σύμβαση αφού προηγουμένως δώσει το πράσινο φως η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου».  

Πάνω από 35.000 ευρώ τα λειτουργικά έξοδα

Το σημείο πάντως που πυροδότησε την κόντρα μεταξύ των δύο συνδυασμών αφορούσε στο κομμάτι των λειτουργικών εξόδων του παντοπωλείου και η πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να τα μειώσει.

«Το ενοίκιο για το κτίριο στον Καστρομηνά ήταν στα 1500 ευρώ. Όμως με τη γενικότερη οικονομική κρίση ο Δήμος ζήτησε μείωση με αποτέλεσμα να δίνουμε περίπου 10.000 ευρώ τον χρόνο για ενοίκιο, 17.000 ευρώ τον χρόνο για τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική εισφορά του υπαλλήλου που απασχολείται εκεί. Αν προσθέσουμε ακόμα την καθαριότητα, το ρεύμα και το τηλέφωνο η συνολική δαπάνη για τα λειτουργικά του έξοδα ξεπερνά τις 35.000 ευρώ, όμως στο παρελθόν δίναμε αρκετά περισσότερα χρήματα, φθάναμε δηλαδή πάνω από 50.000 ευρώ», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.  

Ο νέος σχεδιασμός

Σημαντικά από την άλλη ήταν όσα ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις σκέψεις της δημοτικής αρχής σχετικά με το νέο τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής δομής που όπως υπογράμμισε θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία των δικαιούχων του Παντοπωλείου.

«Αυτό το οποίο εξετάζουμε είναι να παραμείνει η ίδια ακριβώς διαδικασία, όμως αντί ο Δήμος να μοιράζει τα τρόφιμα και να πληρώνει ενοίκιο για κτίριο στον Καστρομηνά, αυτή τη διαδικασία να την αναλάβει το ανάδοχο σούπερ μάρκετ και η διανομή τροφίμων να γίνεται από τις εγκαταστάσεις του.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος κερδίζει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Με την κάρτα του Σούπερ Μάρκετ που θα έχει ο δικαιούχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, πέρα από τα τρόφιμα που θα έχει πληρώσει ο Δήμος και θα τα παίρνει δωρεάν, θα μπορεί να αγοράζει κι επιπλέον προϊόντα είτε σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή είτε να παίρνει κι άλλα τρόφιμα δωρεάν», αποκάλυψε.

Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό του Δήμου ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να εγγράψει πίστωση 90.000 ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο αντί 50.000 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ