Ειδήσεις

20/1/16 16:02

τελ. ενημ.: 20/1/16 16:02

Δεν κάνουν βήμα πίσω οι ναυτικοί [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ Ν.Α.Τ. ΚΑΙ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ, ΟΤΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ 40%», ΛΕΝΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλη τη χώρα και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προχώρησαν από χθες οι ναυτικοί ζητώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Μ. Ατσίπαπας σημείωσε ότι οι ναυτικοί είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τέλους χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε υποχώρηση.

Ο κ. Ατσίπαπας υποστήριξε ότι με το νέο ασφαλιστικό πλήττονται όλες οι κατηγορίες των ναυτικών και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα αποτελέσει την ταφόπλακα της ελληνικής ναυτιλίας, αφού εκτός των άλλων εκποιούνται και τα περιουσιακά στοιχεία του Ν.Α.Τ. και του Οίκου Ναύτη.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ΠΝΟ από την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς προσφύγων.

Δείτε επίσης