4.3.2015 12:11

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κατάσταση στο ΠΕΔΥ Χίου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Για προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στη νέα κυβέρνηση, κάνει λόγο ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφερόμενος στην παύση λειτουργίας των έξι ιατρών του ΠΕΔΥ Χίου, όπου εργάζονταν επί 9 μήνες χωρίς ξεκάθαρο εργασιακό καθεστώς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει: 

«Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2014 ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης έβγαλε ένα ακόμα  λιθαράκι από το ετοιμόρροπο σύστημα υγείας, διατάσσοντας τη διάλυση του ΕΟΠΠΥ και απολύοντας όλους τους γιατρούς. Όσοι το επιθυμούσαν θα μπορούσαν να παραμείνουν στο ΠΕΔΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, κλείνοντας δηλαδή τα ιδιωτικά ιατρεία τους. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι άμεσα θα προχωρούσαν οι κρίσεις ούτως ώστε να εξισωθούν με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Στη Χίο, έξι γιατροί αρνήθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και προσέφυγαν δικαστικά ενάντια στην απόφαση του Υπουργού Υγείας, συνεχίζοντας όμως να εργάζονται στο ΠΕΔΥ. Ωστόσο, η διαδικασία της κρίσης και της μισθολογικής τους εξίσωσης δεν ξεκίνησε ποτέ, με αποτέλεσμα οι γιατροί αυτοί, ενώ εκτελούσαν κανονικά τα καθήκοντά τους για 9 μήνες, να μην έχουν πληρωθεί μέχρι και σήμερα. Όλο το προηγούμενο διάστημα λάμβαναν διαρκώς προφορικές διαβεβαιώσεις ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί και εργάζονταν χωρίς ξεκάθαρο εργασιακό καθεστώς υπό την ανοχή της διοίκησης του ΠΕΔΥ στη Χίο.

Εννιά μήνες μετά, και αφού έχουν καταπέσει σε βάρος τους τα ασφαλιστικά μέτρα, χωρίς όμως να ενημερωθούν για την απόφαση, ο υπό παραίτηση διοικητής της 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Παπαρούπας, εκ του ασφαλούς και πιθανότατα για να αποφύγει τυχόν νομικές ευθύνες, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν παρά μόνο για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου του 2014. Σημειώνει μάλιστα στη σχετική επιστολή του ότι τόσο ο κ. Βρουλής, όσο και οι υπόλοιποι γιατροί γνώριζαν ήδη από το Σεπτέμβρη του 2014 τη σχετική απόφαση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι έξι γιατροί να σταματήσουν να εργάζονται στο ΠΕΔΥ και να μείνουν ακάλυπτοι οι ασθενείς που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού.

Ο χρόνος που επιλέχθηκε να γίνουν οι συγκεκριμένες κινήσεις από την πλευρά του υπό παραίτηση διοικητή κ. Παπαρούπα προφανώς και δεν είναι τυχαίος. Η προσπάθεια αποσταθεροποίησης και ναρκοθέτησης του ήδη διαλυμένου από τις μνημονιακές κυβερνήσεις συστήματος υγείας έχει σαν στόχο τη στροφή των πολιτών ενάντια στη νέα κυβέρνηση που εργάζεται πυρετωδώς για να οργανώσει από την αρχή το σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει περίθαλψη σε όλους τους πολίτες, με ξεκάθαρες και αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας για όλο το προσωπικό. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η νέα διοίκηση του ΠΕΔΥ θα επανεξετάσει εξαρχής τα ζητήματα στελέχωσης του ΠΕΔΥ».

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ