4.10.2016 17:11

«Δεν είναι δυνατόν να με ρωτάτε τι γίνεται με το προσφυγικό»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ

Σε θολά νερά κινείται η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, όταν η αύξηση των προσφυγικών ροών πιέζει για άμεση λήψη μέτρων. Πλέον ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση για το θέμα τονίζοντας προς τους δημοσιογράφους ότι: «Δεν είναι δυνατόν να με ρωτάτε τι γίνεται με το προσφυγικό και να πρέπει εγώ να δώσω τις απαντήσεις για τη διαχείριση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος».

«Δεν έχουμε δει καμία σοβαρή πρόταση από την Κυβέρνηση. Είμαστε σε επαφή με όλους τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου. Τα αιτήματα είναι κοινά από όλους μας. Είναι γεγονός ότι οι αιτίες της κατάστασης που βιώνουμε είναι συγκεκριμένες. Είναι η διεθνής συγκυρία και είναι και η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις», επεσήμανε ο ίδιος προσθέτοντας ότι απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία ζητά να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει μέτρα συνολικά για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ