Δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τα τελευταία γεγονότα στην Παλαιστίνη που έχουν συγκλονίσει όλο τον κόσμο ο βουλευτής Χίου Κ. τριαντάφυλλος. Σε τοποθέτηση του στη βουλή σχετικά με το θέμα ανάφερε: «Θα ξεκινήσω την ομιλία μου αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός που συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Μια ανθρωπιστική καταστροφή. Μια επίθεση χωρίς έλεος. Εικόνες φρίκης, που βλέπουμε όλοι στο διαδίκτυο ή στις οθόνες των τηλεοράσεών μας.
Πιστεύουμε κι εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει να υπάρξει άμεση, εδώ και τώρα, εκεχειρία. Να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προτείνει ο ΟΗΕ. Να προχωρήσει η λεγόμενη «πρόταση της Αιγύπτου». Και να προχωρήσουν, αμέσως, οι συνομιλίες. Δεν είναι δυνατόν ο πολιτισμένος κόσμος, όλοι εμείς που πιστεύουμε στον ανθρωπισμό και στη δημοκρατία, στην ειρήνη και στην ελευθερία, να ανεχόμαστε να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στην Παλαιστίνη δεκάδες παιδιά.
Ο ελληνικός λαός έχει σταθεί τις τελευταίες δεκαετίες αλληλέγγυος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Και αυτή την ιστορία, της αλληλεγγύης και της ειλικρινούς φιλίας, η Βουλή των Ελλήνων - και πιστεύω όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων - είναι εδώ για να την υποστηρίξουν".
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.