23.7.2014 16:49

Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε άλλο αυτά τα εγκλήματα στην Παλαιστίνη

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τα τελευταία γεγονότα στην Παλαιστίνη που έχουν συγκλονίσει όλο τον κόσμο ο βουλευτής Χίου Κ. τριαντάφυλλος. Σε τοποθέτηση του στη βουλή σχετικά με το θέμα ανάφερε: «Θα ξεκινήσω την ομιλία μου αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός που συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Μια ανθρωπιστική καταστροφή. Μια επίθεση χωρίς έλεος. Εικόνες φρίκης, που βλέπουμε όλοι στο διαδίκτυο ή στις οθόνες των τηλεοράσεών μας.

Πιστεύουμε κι εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει να υπάρξει άμεση, εδώ και τώρα, εκεχειρία. Να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προτείνει ο ΟΗΕ. Να προχωρήσει η λεγόμενη «πρόταση της Αιγύπτου». Και να προχωρήσουν, αμέσως, οι συνομιλίες. Δεν είναι δυνατόν ο πολιτισμένος κόσμος, όλοι εμείς που πιστεύουμε στον ανθρωπισμό και στη δημοκρατία, στην ειρήνη και στην ελευθερία, να ανεχόμαστε να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στην Παλαιστίνη δεκάδες παιδιά.

Ο ελληνικός λαός έχει σταθεί τις τελευταίες δεκαετίες αλληλέγγυος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Και αυτή την ιστορία, της αλληλεγγύης και της ειλικρινούς φιλίας, η Βουλή των Ελλήνων - και πιστεύω όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων - είναι εδώ για να την υποστηρίξουν".

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ