7.6.2016 11:31

Δεν έχει τέλος η τιμωρία των νησιωτών

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Συνεχίζει να τιμωρεί τους νησιώτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει με δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Μανιάτης, αναφορικά με την μείωση κατά 60% των δαπανών για την κάλυψη των άγονων αεροπορικών δρομολογίων.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Μανιάτης αναφέρει:

«Φαίνεται πως το προσφυγικό και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. δεν ήταν αρκετά για να τιμωρήσουν τις νησιωτικές - ακριτικές περιοχές της χώρας. Τώρα έρχεται το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να «ψαλιδίσει» κατά 60% τις επιδοτήσεις των άγονων αεροπορικών γραμμών. Ο προϋπολογισμός για την τετραετή εκμετάλλευση των 28 αερογραμμών ανέρχεται στα 58,6 εκατ. ευρώ έναντι 148 εκατ. ευρώ για 24 άγονες γραμμές το 2012-2016.

Ο κ. Σπίρτζης χρειάστηκε 1,5 χρόνο για να καταφέρει να δημοπρατήσει με τεράστια καθυστέρηση και παράτυπες ενέργειες, το διαγωνισμό έως το 2020. Από το Φεβρουάριο του 2015 δεν έκανε απολύτως τίποτα, όταν άλλα Κράτη-Μέλη για να επεκτείνουν τη χειμερινή σεζόν, εντάσσουν στις άγονες γραμμές συνδέσεις μικρότερων προορισμών με μητροπολιτικές περιοχές της Ευρώπης. Αποδέχεται όλα όσα ζητούσαν - αλλά ουδέποτε έπαιρναν - οι δανειστές στο παρελθόν, με τη ραγδαία μείωση της επιδότησης, υποδυόμενος τον αγανακτισμένο Υπουργό. Καμία επιχειρηματολογία, καμία γνώση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ