29.9.2012 10:26

Δεν έδωσαν στίγμα...

 
Όταν οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνονται στη Μυτιληνή και έχουν ένα βαριεστημένο και ατελέσφορο ύφος, μπορεί να δικαιολογηθεί κάπως η απόφαση των χιωτών περιφερειακών συμβούλων να μην παρίσταντο πάντοτε ή να είναι κουρασμένοι απ’ την ταλαιπωρία του ταξιδιού και να μην κάνουν αισθητή την εκεί παρουσία τους.
Τώρα που η συνεδρίαση έγινε στη Χίο με δυο θέματα κυριολεκτικά … φωτιά, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την κατάσταση των έργων στο νησί μας, προσδοκούσαμε ότι οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι θα ξεσπούσαν και θα έδιναν στίγμα της θαμμένης δημιουργικότητας τους. Αμ δε…
Τετριμμένες παρεμβάσεις ήσσονος σημασίας ή μουγγαμάρα και απουσία χαρακτήρισε τη στάση τους, επιβεβαιώνοντας όσα υποψιαζόμασταν. Ότι δεν είναι οι συνθήκες των συνεδριάσεων η αιτία της υποτονικότητας τους αλλά εν τέλει οι προσωπικότητες εκείνες που δημιουργούν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Οι μεν της πλειοψηφίας (Κράκαρης, Λύκου, Στούπος, Λεοντάρας, Βασίλης κ.λπ.) δεν είχαν τίποτα, καινοφανές έστω, να προσθέσουν στη συζήτηση, οι δε της αντιπολίτευσης πέτυχαν να χάσουν τα πρωτεία των εντυπώσεων από τους Βογιατζή και Βαλσαμίδη ακόμα και για θέματα της Χίου. Ο Παν. Βρουλής έμεινε σχεδόν άλαλος, ενώ ο Γ. Μαλαφής τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης είχε επαγγελματικές ασχολίες που δεν επέτρεψαν η παρουσία του να γίνει αισθητή. Όσες παρεμβάσεις έγιναν από το Στ. Κάρμαντζη ακολουθούσαν τη γραμμή Βαλσαμίδη, με αποτέλεσμα να μην πετύχουν ούτε στο κατ’ ελάχιστο να ρίξουν φως στην πανθομολογούμενη κόντρα Γανιάρη – Λαμπρινούδη για την πορεία των έργων.
Άραγε το σύνολο των περιφερειακών μας συμβούλων νοιώθουν ικανοποιημένοι από την εκπροσώπηση που μας παρέχουν; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ