20.2.2012 17:07

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ (άλλο) ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ (για μας)

Η ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ «ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ» ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Μέχρι σήμερα η τοπική κοινωνία είχε εκχωρήσει προνομιακό ρόλο εκφραστή των απόψεων των «θιγομένων» από την επέκταση στον πρόεδρο του Συλλόγου Φάρκαινας, Μ. Μουτσάτσο και στους εκπροσώπους του Συλλόγου Οικολογίας.
Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την υπόθεση, για πρώτη φορά οι πραγματικοί θιγόμενοι σπουν τη σιωπή τους και υπό την απειλή να ακυρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων, ύψους 30 εκ. ευρώ, από την εμμονή του Συλλόγου Οικολογίας σε προσφυγές, διοικητικού πια τύπου, ζητούν από αιρετούς και φορείς να κάνουν το παν για την ολοκλήρωση της επέκτασης.
Με το κείμενο που ακολουθεί αποκαλύπτουν την πλάνη της τοπικής κοινωνίας σε ένα από τα πιο καυτά ζητήματα που την ταλαιπώρησαν τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και, κυρίως, ακυρώνουν όλους όσους ψευδεπίγραφα ισχυρίζονταν ότι τους εκπροσωπούσαν.
 
Αναλυτικά στο κείμενο τους αναφέρουν:
1. Όπως είναι γνωστό σε όλη τη Χίο, το αεροδρόμιό μας  είναι προβληματικό με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουμε υποστεί, - βάσει αυτού του ισχυρισμού – υποβιβασμό των παρεχομένων υπηρεσιών  μετακίνησης (δρομολόγηση στο παρελθόν μικρών σκαφών, απουσία προσγείωσης μεγάλων σκαφών από το εξωτερικό, μειωμένος αριθμός «τσάρτερ»,κ.λ.π.).
2. Ήδη βάσει των απαιτουμένων  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προδιαγραφών για τα αεροδρόμια και το μήκος του διαδρόμου προσγείωσης , το αεροδρόμιό μας , εάν δεν εξελιχθεί διακινδυνεύει να απωλέσει την λειτουργία του οριστικώς για τις πτήσεις « τσάρτερ» μη αποκλειομένων και της επιβολής επαχθέστερων μέτρων  για τις εσωτερικές πτήσεις μας, οδηγώντας στην περιθωριοποίηση την λειτουργία του και εμάς τους κατοίκους της Χίου, συνάμα.
3. Η Πολιτεία , η οποία υστερούσε μόνιμα όσον αφορά την ορθότητα , αρτιότητα και σχεδίαση των μελετών περί της επέκτασης του Αεροδρομίου αλλά και δεν είχε την πολιτική βούληση εν τέλει, δέσμευσε καταχρηστικά , υπέρμετρα και παράνομα συνακόλουθα, τις περιουσίες μας  άνω της τριακονταετίας, με αποτέλεσμα την μη αξιοποίηση εκ μέρους μας, σε βάρος των οικονομικών μας, των παιδιών μας ,αλλά και του τόπου μας.
4. Η επί τόσα έτη αβελτηρία της Πολιτείας στέρησε εμάς από την περιουσία μας και το νησί, από την τροχιά της ανάπτυξης στον τουρισμό και όχι μόνο, στέρησε θέσεις εργασίας και κυρίως την δυνατότητα παραμονής των νέων παιδιών στο νησί μας, στο βαθμό βεβαίως που αναλογεί, που το επί μέρους όμως συμβάλλει στην ευημερία και την γενικώτερη πρόοδο του κάθε τόπου.
5. Δεν υποτιμούμε ό,τι επιτεύχθηκε στο παρελθόν και με τις προσπάθειες του Συλλόγου της Φάρκαινας , όσον αφορά τον περιορισμό της απαλλοτριωτέας έκτασης (μετακίνηση από το όριο Παρθένη, στο Προσκυνητάρι) ή βελτίωση των Περιβαλλοντικών όρων κ.τ.τ. , πλην όμως  σήμερα όλα τα ζητήματα έχουν κριθεί οριστικά και τελεσίδικα από το ΣτΕ και βάσει των υπ αριθμ.9/2010 και 294/2011 δικαστικών αποφάσεων του Μον.Πρωτοδικείου Χίου και του Εφετείου Αιγαίου.
6. Επιθυμούμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες αμφοτέρων των βουλευτών Χίου κ. Τσουρή και κ. Μουσουρούλη και Δημάρχου Χίου, Π. Λαμπρινούδη   προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της απαλλοτριωτικής διαδικασίας και επικύρωσής της , με την παρακατάθεση των ποσών της αποζημίωσης άμεσα και εμπρόθεσμα και  μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε καθώς και τις ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων και κάθε καθ’ ύλην αρμόδιου παράγοντα και υπαλληλικού προσωπικού.
7. Εκτιμάμε ότι είναι σημαντικό,- πέραν ημών οι οποίοι επιτέλους θέλουμε να αποζημιωθούμε-, να εισρεύσουν στο νησί 30.000.000 ευρώ , που θα δώσουν αυτή την περίοδο της ύφεσης που διανύουμε, μια πνοή ανάσας στην τοπική οικονομία, ενώ η υλοποίηση του έργου θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας καθώς  επιτέλους θα προσδώσει μια τροχιά ανάπτυξης στο νησί, που αδικαιολόγητα με ευθύνες πρωτίστως της Πολιτείας, έχει στερηθεί άνω της τριακονταετίας.
 
8. Επίσης προσδοκούμε ότι η απαλλοτρίωση, μετά την προς Βορράν ολοκλήρωσή της, θα επιτευχθεί στο μέλλον και προς νότο, όπως είχε προβλεφθεί και είναι ορθό και επιδιωκόμενο και από την Υ.Π.Α. και υποστηρίζουμε όλοι εμείς.

9.ΚΑΛΟΥΜΕ το Σύλλογο της Φάρκαινας, το Σύλλογο της Οικολογίας και του Περιβάλλοντος και όποιον άλλον εμφανισθεί, να παύσουν να θέτουν «προσκόμματα για τα προσκόμματα», επισημαίνοντάς τους, ότι οι προσπάθειες κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου κατατείνουν προς ένα δημιουργικό σκοπό και δεν μεταβάλλονται σε όχημα αυτοσκοπού της ζωής του καθένα και δη κατά των κριθέντων και δικαστικώς δικαιωμάτων των άλλων , ούτε κατευθύνονται από το αξίωμα η «φασαρία για την φασαρία». Επιτέλους έχουμε κουρασθεί ,από την καταχρηστική αυτή δέσμευση των ζωών μας , της περιουσίας μας, των σχεδίων μας, της μη δυνατότητάς μας, να στηρίξουμε οικονομικά τη ζωή μας και τα παιδιά μας.
        10. Τέλος οι ανωτέρω Σύλλογοι δεν νομιμοποιούνται εφόσον τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν περιουσία στην απαλλοτριούμενη περιοχή, επίσης πολλά μέλη τους ως φυσικά πρόσωπα δεν έχουν ιδιοκτησία στην περιοχή, ενώ τα ζητήματα του Περιβάλλοντος έχουν ήδη κριθεί αρμοδίως. Κάθε επιμονή από μέρους τους στρέφεται εναντίον όλων εμάς και εναντίον της προόδου και ανάπτυξης του νησιού μας, ενώ απειλούν με τις πράξεις τους την συνεκτικότητα της κοινωνίας μας.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,ΑΣ ΠΑΥΣΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.!
               

Οι δικαιούχοι της απαλλοτρίωσης:
Αφοί Κασσουδάκη α.ε., Στυλιανός Μπαχάς, Γεώργιος Μπαχάς, Δημήτριος Μπαχάς, Νικόλαος Αμαρτωλός, Ιωάννης Φραγκάκης,   Δημήτριος Φραγκάκης, Νικόλαος Επιτροπάκης, Ουρανία Μονιούδη, Αδαμαντία Ιωαννίδη, Παναγιώτης Χανδρής του Παντελή, Δημήτριος Ζαννάρας, Παντελής Ζαννάρας του Ιω., Μιχαήλ Ζαννάρας, Ιάκωβος Ζαννάρας του Κων/νου
Αντώνιος Ζαννάρας του Κων/νου, Απόστολος Χανδρής, Βασιλική, Δημήτριος, Κων/νος, Ανθίππη Ζαννάρα του Μιλτιάδη, Ευτυχία Κουλουρούδη, Μαρία Ζαννάρα του Ιωάννη, Σταμάτιος Ζυμαράκης,  Μετρόπολις Εμπορικές Επιχειρήσεις, Πέτρος Πετρής, Μαρία Αναστασάκη ,Νικόλαος Στουπάκης, Νικόλαος Φτωχός ,Ιουλία Κομμά, Ευαγγελία Γκιάλα, Νικόλαος Παντελίδης, Κων/νος Μηχιώτης, Αγγελική Σαγιά, Αικατερίνη Κυτριλάκη , Ιωάννης Κυτριλάκης , Καβουρίδη, Μαρία Μιναδάκη κλπ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ