15.10.2013 8:31

"Δείξτε το ίδιο ενδιαφέρον για τις μειονότητες όπως για την Χάλκη"

Το ίδιο ενδιαφέρον που έδειξε για το ζήτημα της Σχολής της Χάλκης ζητά από την ΕΕ η Τουρκία και για το θέμα των τουρκικών μειονοτήτων στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Λεβέντ Γκιουμρουκτσου, «έχουμε υπογραμμίσει το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πιθανή επανέναρξη της Σχολής της Χάλκης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Σχολή της Χάλκης οδήγησε σε προσδοκίες της τουρκικής πλευράς ότι το Συμβούλιο θα ενδιαφερθεί στενά και για τις μειονότητες που ζουν στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, όπου τους στερείται το δικαίωμα του να προσδιορίσουν την εθνική τους ταυτότητα και να εκλέξουν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες καθώς και (τα προβλήματα) των συγγενών μας στα Δωδεκάνησα που δεν τους έχει δοθεί καν καθεστώς μειονότητας, είναι τόσο σοβαρά, που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή της ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ