6.2.2013 16:59

Δείχνει την Περιφέρεια ως υπονομευτή της ΕΤΑΧ

Στο αναπτυξιακό γήπεδο μετατοπίζεται η διαρκής διαμάχη εντυπώσεων ανάμεσα στους Πολ. Λαμπρινούδη και Κ. Γανιάρη. Ο δήμαρχος, επιστρέφοντας από τον Καναδά, με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, κατηγορεί ευθέως την Περιφέρεια ότι υποσκάπτει με ενέργειες της την προσπάθεια διάσωσης της ΕΤΑΧ και εμμέσως τη διάσωση προγραμμάτων ύψους 14 εκ. ευρώ για το νησί μας. Επιμελώς, βέβαια, αποφεύγει να αναφερθεί στο «μαύρο κουτί» του μετοχικού της κεφαλαίου, θέμα για το οποίο, αντί οι δυο κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί αιρετοί του νησιού να ερίζουν, καλύτερο θα ήταν να συνεργαστούν για να λυθούν τα προβλήματα που καταγράφονται σε όλους τους φορείς που συμβαίνει να είναι συμμέτοχοι.

 

Η δήλωση Λαμπρινούδη

Σε απάντηση δημοσιευμάτων της εφημερίδας σας σχετικά με τη λειτουργία της ΕΤΑΧ, σας ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες  και κάτω από αντίξοες συνθήκες για να διατηρηθεί στη Χίο η μόνη αναπτυξιακή εταιρεία που έχει απομείνει (μετά και το κλείσιμο της Ε.Ν.Α.), λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η ΕΤΑΧ διαχειρίζεται προγράμματα ύψους 14.000.000€ με δεκάδες επενδυτικά σχέδια.

Παρόλα αυτά αισθανόμαστε ότι γίνονται προσπάθειες υπονόμευσης αυτών μας των ενεργειών, διοχετεύοντας στον Τύπο αναληθής πληροφορίες για προθεσμία που έχει δοθεί από τη Δ.Ο.Υ. για την περαιτέρω λειτουργία της εταιρείας (πράγμα που διαψεύδει και ο έφορος, κ. Φράγκος).

Η Δ/νση Ανάπτυξης  της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, κατά «διαβολική» σύμπτωση, επιλέγει τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση της εταιρείας, να εκδίδει έγγραφα που έχουν σχέση με αποφάσεις και στοιχεία της εταιρείας για το μετοχικό της κεφάλαιο.

Λυπούμεθα ειλικρινά για αυτήν την παραπληροφόρηση και τη στοχευμένη επίθεση στην τακτική που ασκείται στη συγκεκριμένη εταιρεία. Όλες αυτές οι ενέργειες μας πεισμώνουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διατήρηση της ΕΤΑΧ, ούτως ώστε να μην χαθούν αρκετές δεκάδες επενδυτικά σχέδια για την Χίο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ