23.11.2012 17:33

Δε θα βάζουν ρεφενέ οι πολίτες για ζημιογόνες εταιρείες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΓΑΝΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ν.Α.ΧΙΟΥ

Αν θέλουν να γίνουν αιμοδότες εταιρειών ας γίνουν στα χωράφια τους. αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ απαντά ο Κ. Γανιάρης ανταπαντώντας στο δήμαρχο για την ΕΝΑ Χίου.
Η αναπτυξιακή εταιρεία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και η πολιτική που θα χαράξουν σχετικά με αυτήν αποτέλεσε από την αρχή πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο πολιτικών ανδρών, αφού πάνω της αντικατοπτρίζεται η διαφορετική φιλοσοφία που τους διέπει.
Αυτή τη φορά απαντώντας ο αντιπεριφερειάρχης στις δηλώσεις του δημάρχου πως η τρίτη ζημιογόνα χρονιά της εταιρείας ήρθε γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα πρόγραμμα και γιατί δε στηρίχτηκε η δράση της από την Περιφέρεια σημειώνει: «Επανέρχομαι στο θέμα της λύσης και εκκαθάρισης της ΕΝΑ Χίου Α.Ε. προκειμένου να διευκρινιστούν τα αυτονόητα.
• Η εταιρεία παρουσίασε τρεις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις κατά τα έτη 2009, 2010, 2011, σύμφωνα με το πόρισμα των εκκαθαριστών της συσσωρεύοντας ζημιές και χρέη άνω των 400.000 €..
• Πάγια και σταθερή αρχή μου είναι ότι οι αναπτυξιακές ή άλλες ανώνυμες εταιρείες της αυτοδιοίκησης, πρέπει οι ίδιες να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους μέσα από το έργο τους, χωρίς «τονωτικές ενέσεις» από τον προϋπολογισμό δημόσιων φορέων, δηλαδή από τον χιώτη φορολογούμενο πολίτη.
• Όποιος, πρόσωπο ή φορέας, έχει την αντίληψη ότι πρέπει να χρηματοδοτούνται ζημιογόνες εταιρείες, ας το πράξει στο χώρο ευθύνης του».  
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ