1.3.2012 13:50

Δε χάνουν τις δουλειές τους

ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΟΕΕ) ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΕΚ

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τις οποίες μεταδίδει η naftemporiki.gr στο σχετικό ΦΕΚ με ημερομηνία 29/2/2012 αναφέρεται ότι κατά το μεταβατικό διάστημα λειτουργίας των καταργούμενων Οργανισμών, η διάρκεια του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες, ορίζεται προσωρινή ενιαία Διοικούσα Επιτροπή, με αρμοδιότητα την τακτοποίηση που αφορά πράξεις λειτουργικής εκκαθάρισης υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας και γεγενημένης έννομης σχέσης των δύο καταργούμενων φορέων, εκτός της ανάληψης νέων υποχρεώσεων που προκύπτουν από νέα προγράμματα και παροχές και όχι πάντως πέραν των ανειλημμένων συμβατικών ή γεγενημένων υποχρεώσεων.
Η επιτροπή είναι πενταμελής και απαρτίζεται από:
α) Έναν δικηγόρο Παρά Αρείω Πάγω, ως πρόεδρο
β) Έναν πολιτικό μηχανικό, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (TEE)
γ) Έναν οικονομολόγο, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
δ) Έναν εμπειρογνώμονα εξειδικευμένο σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, και
ε) Έναν προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ως μέλη.
Όπως προαναφέρθηκε, η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής λήγει στις 31.7.2012.
Επίσης, από τη δημοσίευση της απόφασης ορισμού της Διοικούσας Επιτροπής λήγει αζημίως για το ελληνικό Δημόσιο η θητεία των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των καταργούμενων φορέων.
Οι αρμοδιότητες ΟΕΕ-ΟΕΚ μεταφέρονται και ασκούνται από τον ΟΑΕΔ, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ μπορούν να ορίζονται οι διοικητικές μονάδες που θα τις ασκούν. Ομοίως, το πάσης φύσεως προσωπικό μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας στον ΟΑΕΔ.
Όσον αφορά τους πόρους, τα ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο των δύο καταργούμενων φορέων, όπως αναφέρεται μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής» που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Από τον εν λόγω ειδικό λογαριασμό καλύπτονται οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των ανειλημμένων αποκλειστικά και μόνον υποχρεώσεων, παροχών, προγραμμάτων.
Όπως διευκρινίζεται, νέα προγράμματα και παροχές δεν αναλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ, εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και τη συντήρησή τους και των εν εξελίξει υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων ή παροχών στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων ή σκοπών των δύο καταργούμενων οργανισμών.
Η κυριότητα και κάθε άλλο δικαίωμα επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των δύο φορέων που καταργούνται, περιέρχονται αυτοδικαίως χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα, στον ΟΑΕΔ.
Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι σε περίπτωση εκμετάλλευσης ή εκποίησης της μεταβιβασθείσας περιουσίας των καταργουμένων φορέων, ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να συγκεντρώνει τα έσοδα από αυτές τις πράξεις στον τηρούμενο Ειδικό Λογαριασμό.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ