26.2.2013 13:11

Δάνεια ναυτικών: Προϋποθέσεις και κατηγορίες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Κούζηλου, με θέμα «Σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων των Ναυτικών».

«Σας γνωστοποιούμε ότι βάσει αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, υφίσταται δυνατότητα ρύθμισης των δανείων που έχουν συναφθεί με το Ταμείο για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Για τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που λόγω των αναδρομικών κρατήσεων υπάρχει αδυναμία παρακράτησης του ποσού της μηνιαίας δόσης από πλευράς της Υπηρεσίας, επειδή στο πληρωτέο εμφανίζεται αρνητικό πρόσημο, υπάρχει η δυνατότητα με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου, οι δόσεις που δεν θα παρακρατηθούν από τις αποδοχές να καταβληθούν μετά την κράτηση των αναδρομικών περικοπών, σε 48 άτοκες μηνιαίες δόσεις, το ποσό των οποίων θα προστεθεί στην μηνιαίως καταβαλλόμενη δόση.

β. Για τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που λόγω των αναδρομικών κρατήσεων το ποσό της μηνιαίας δόσης του δανείου υπερβαίνει τα 3/10 των μικτών αποδοχών του. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει η δυνατότητα, με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου να υπαχθεί στη ρύθμιση των 48 άτοκων δόσεων, το ποσό των οποίων θα προστεθεί στην μηνιαίως καταβαλλόμενη δόση, μόνο όμως για το ποσό του δανείου που υπερβαίνει τα 3/10 των μικτών αποδοχών του.

Τέλος, σημειώνεται ότι από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου δεν μπορεί να υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση όσον αφορά το θέμα των στεγαστικών δανείων του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθότι ισχύουν και για τα ανωτέρω στελέχη οι γενικές διατάξεις που διέπουν τη χορήγηση δανείων από τα εκάστοτε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τα οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν συμβληθεί.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ