26.6.2014 10:19

Βροχή προσφυγών από τα απόνερα του Εκλογοδικείου

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Ισχυρά στοιχειοθετημένες ενστάσεις θα καταθέσουν οι συνδυασμοί εναντίον της απόφασης του Πολυμελούς Πλημελειοδικείο Μυτιλήνης, μετά τα σημαντικά λάθη που διαπιστώθηκαν στις αποφάσεις ανακύρηξης των αποτελεσμάτων των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Οι παρατάξεις έχουν αναστατωθεί, όλοι απορούν με τα σοβαρά λάθη που έχουν γίνει και δεν μπορούν να καταλάβουν πως ένα τόσο σοβαρό όργανο δεν γνώριζε ή δεν  ερμήνευσε σωστά τη νομοθεσία. Οι νομικοί που παρακολουθούν τη διαδικασία έχουν ανεβάσει τα μανίκια και καταρτίζουν τις προσφυγές που θα καταθέσουν μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία.

ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο θιγόμενος  Κώστας Γανιάρης, αναμένει την αποκατάσταση του από την γενική προσφυγή που θα καταθέσει ο συνδυασμός.

«Μίλησα με το Νάσο Γιακαλή, η υπόθεση έχει ανατεθεί σε δικηγόρο της Λέσβου.Θα καταθέσουμε προσφυγή για αποκατάσταση της νομιμότητας, το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι το δικαστήριο δεν ερμήνευσε σωστά τη σχετική διάταξη του νόμου. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να περιέπεσε σε τόσο πολλά λάθη», δηλώνει στον «π».

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ

Για το συνδυασμό ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ το λάθος είναι διπλό. Πρώτον το Εκλογοδικείο δίνει ένα σύμβουλο παραπάνω στο συνδυασμό και δεύτερον  δεν ανακυρήσσει περιφερειακό σύμβουλο τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μανώλη Στάθη. Ο συνδυασμός της Αγλαΐας Κυρίτση θα καταθέσει ένσταση, με στόχο να αποκατασταθεί το δίκαιο και να ενταχθεί στο περιφερειακό συμβούλιο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Μανώλης Στάθης, αντί της Αθηνάς Φύκαρη.  Αν δεν καταθέσει προσφυγή, τότε μόνο θα τον αντικαταστήσει ο Νίκος Ταναϊνης Αλλά ακόμη και να μην το κάνει ο ίδιος ο θιγόμενος, θα καταθέσουν ένσταση οι άλλοι συνδυασμοί, όταν διαπιστώσουν ότι το σώμα θα αποτελείται από ένα παραπάνω σύμβουλο.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Τα λάθη του εκλογοδικείου έχουν αναστατώσει  και την παράταξη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ. Τα στελέχη του συνδυασμού υποστηρίζουν ότι αντί της  πρώτης του συνδυασμού στη Χίο Φιλίας Χαλάτση Γιαγκουδάκη που έχει ανακυρηχθεί αναπληρώτρια του  Βασίλη Μπάλλα, πρέπει να ανακυρηχθεί η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Χίου Γιούλα Αργυρούδη. Την αποκατάσταση του δικαίου θα διεκδικήσουν με ένσταση που θα καταθέσουν εναντίον της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, μέσα στην προβλεπόμενη από το νόμο χρονική προθεσμία .Το θέμα γι’ αυτούς είναι σημαντικό, αφού θα τηρήσουν για δεύτερη φορά την αρχή της εναλλαγής προσώπων. Στη μέση της  τρέχουσας θητείας παραιτήθηκε ο Ηλίας Γιαννίρης και αναπληρώθηκε από το Μιχάλη Μπάκα. Τώρα τον κατάλληλο χρόνο θα παραιτηθεί ο Βασίλης Μπάλλας και τη θέση του θα καταλάβει η αναπληρώτρια. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για τις εσωτερικές ισορροπίες του συνδυασμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ