14.12.2012 13:53

"Βρείτε αναπτυξιακά μέτρα για τα νησιά"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 
Για αδιέξοδη πολιτική αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάνει λόγο το Επιμελητήριο Χίου, σε επιστολή του προς τον Υπ. Οικονομικών με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Επιπλέον θέτοντας το ζήτημα της νησιωτικότητας αναφέρει ότι πλήττονται οι κάτοικοι της παραμεθορίου βιώνοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς απομονωτισμού.
 
«Το Επιμελητήριο Χίου σας  μεταφέρει το μήνυμα του τοπικού επιχειρηματικού ιστού, το οποίο με σαφήνεια μιλά για απεμπόληση οιασδήποτε αναπτυξιακής δυνατότητας της οικονομίας, καθώς με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η ρευστότητα στην αγορά θα πληγεί ακόμη περισσότερο, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα αυξηθούν και η ανεργία θα προσεγγίσει πρωτοφανή ποσοστά.
 Η αδυναμία της κρατικής μηχανής να ελέγξει την φοροδιαφυγή και να δημιουργήσει ένα δίκαιο ελεγκτικό μηχανισμό στερεί από τα δημόσια έσοδα πολύτιμους πόρους, που με ευκολία η κυβέρνησή σας τα αφαιρεί -μέσω του νέου φορολογικού- για ακόμη μία φορά από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες .
Η φοροδοτική ικανότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει εξαντληθεί και όσο η Κυβέρνηση επιμένει σε αυτή την αδιέξοδη και αντι-αναπτυξιακή λογική της συνεχώς αυξανόμενης φορολόγησης ο επιχειρηματικός ιστός θα βουλιάζει ολοένα και περισσότερο σε ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν θα είναι πλέον εφικτή η έξοδος.
Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι εκτός των άλλων και ανάλγητο καθώς από αυτό λείπει εντελώς ο κοινωνικός προσανατολισμός (απαράδεκτη φορολογική αντιμετώπιση οικογενειών με τέκνα κ.α.)
Σας καλούμε αντί να αλλάζετε προς το δυσμενέστερο το ισχύον φορολογικό πλαίσιο ουσιαστικά αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού για τον επιχειρηματία, τα φυσικά πρόσωπα αλλά και για οποιονδήποτε επενδυτή  :
·        να εργασθείτε σκληρά προς την εξεύρεση αναπτυξιακών μέτρων που θα αποδώσουν άμεσα ανακουφίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
·        να αξιοποιήσετε το ΕΣΠΑ , το οποίο με δική σας ευθύνη δεν προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς (υπάρχουν προγράμματα τα οποία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί μετά από 18 και πλέον μήνες, δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί το πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προδημοσιεύτηκε τον Απρίλιο ενώ έχουν δοθεί αναρίθμητες συνεντεύξεις τύπου που το αφορούν  κ.α.)
·        να σταματήσει η λογική της εύκολης περικοπής του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
Όπως γνωρίζετε το επιχειρείν προϋποθέτει σταθερό θεσμικό πλαίσιο και όχι αιφνιδιαστικές αλλαγές και ανατροπές.
Θεωρώντας ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά αφανίζει την ελληνική μεσαία τάξη σας ζητούμε να μην το ψηφίσετε και να επεξεργασθείτε δημιουργικούς τρόπους να αναζητήσετε πόρους ώστε να κινηθεί η Ελληνική οικονομία πριν να είναι αργά».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ