Ειδήσεις

21/3/16 8:34

τελ. ενημ.: 21/3/16 9:22

Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο προσφυγικό εθελόντριες των νησιών Του Αιγαίου

Στην εκδήλωση απονομής του «Βραβείου Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ» σε 4 εθελόντριες των νησιών του Αιγαίου για την προσφορά τους προς τους πρόσφυγες, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Χριστιάνα Καλογήρου.

 Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η Ευστρατία Δήμου από τη Λέσβο,  η οποία εργάζεται για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Καλλονή, η Ευτυχία Συρρή από τη Χίο η οποία είναι Συντονίστρια της Μ.Κ.Ο. ΜΕΤΑδραση, η . Κατίνα Αρβανίτη η οποία έχει πολύχρονη δράση κοινωνικής στήριξης στη Σάμο και η  Νίνα Γεωργιάδου η οποία μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Πρόοδος» ενισχύει υλικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Κάλυμνο.

 Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά από το προσφυγικό- μεταναστευτικό, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή  των γυναικών που εθελοντικά έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν στη διαχείριση αυτού του μεγάλου και μη προβλέψιμου ζητήματος.

 

Δείτε επίσης