21.3.2016 8:34

Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο προσφυγικό εθελόντριες των νησιών Του Αιγαίου

Στην εκδήλωση απονομής του «Βραβείου Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ» σε 4 εθελόντριες των νησιών του Αιγαίου για την προσφορά τους προς τους πρόσφυγες, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Χριστιάνα Καλογήρου.

 Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η Ευστρατία Δήμου από τη Λέσβο,  η οποία εργάζεται για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Καλλονή, η Ευτυχία Συρρή από τη Χίο η οποία είναι Συντονίστρια της Μ.Κ.Ο. ΜΕΤΑδραση, η . Κατίνα Αρβανίτη η οποία έχει πολύχρονη δράση κοινωνικής στήριξης στη Σάμο και η  Νίνα Γεωργιάδου η οποία μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Πρόοδος» ενισχύει υλικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Κάλυμνο.

 Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά από το προσφυγικό- μεταναστευτικό, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή  των γυναικών που εθελοντικά έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν στη διαχείριση αυτού του μεγάλου και μη προβλέψιμου ζητήματος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ