29.5.2015 17:18

Το Βόρειο Αιγαίο στα κέντρα λήψης αποφάσεων [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ CPMR Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Τον δρόμο της εξωστρέφειας και της παρουσίας στα κέντρα λήψης αποφάσεων παίρνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που μετά τη δημιουργία γραφείων στης Βρυξέλλες, διεκδίκησε μία θέση στην Επιτροπή Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της Διάσκεψης των παράκτιων και απομακρυσμένων περιοχών της Ευρώπης.

Η Χρ. Καλογήρου θέτοντας υποψηφιότητα κατάφερε να εκλεγεί Α’ Αντιπρόεδρος στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπή ενώ παράλληλα, εκλέχτηκε και μέλος του Πολιτικού Γραφείου –του ανώτατου πολιτικού οργάνου- της CPMR.

Τι είναι η CPMR

Η CPMR εκπροσωπεί περίπου 160 Περιφέρειες από όλη την Ευρώπη, κυρίως Περιφέρειες παραθαλάσσιες και συνοριακές και αποτελεί τον ισχυρότερο φορέα προώθησης των θεμάτων περιφερειακής και νησιωτικής πολιτικής στην Ευρώπη.

«Η οργανωμένη προσπάθεια εξωστρέφειας που ξεκίνησε με τη δημιουργία γραφείου εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες συνεχίζεται με τη σημερινή μου εκλογή στη θέση του πρώτου Αντιπροέδρου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διεκδικεί για τα νησιά μας θέση ισότιμου συνομιλητή με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές περιφέρειες και άμεσης επαφής με τα ευρωπαϊκά όργανα και χρηματοδότηση μιας ανάπτυξης συμβατής με τη νησιωτικότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους», ανέφερε η κ. Καλογήρου.

 

Ακούστε τη συνέντευξή της στο Politischios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ