19.7.2013 18:37

Βολές κατά ρυπάς για την υγεία στα νησιά μας από τον Κ. Τριαντάφυλλο

ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στο νησί μας και επανειλημμένα έχουν τεθεί μέσω και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Κ. Τριαντάφυλλος.

Μεταξύ άλλων, επέμεινε στα αντικειμενικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, με τη σημασία που πρέπει να αποδίδεται στη νομοθετικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της νησιωτικότητας. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου της επισκευής του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου, στηλιτεύοντας τη στάση της ΔΕΠΑΝΟΜ, η οποία ζητά να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, για να ολοκληρώσει το έργο. Επέμεινε σε θέματα που αφορούν τις σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλόμενων στο χώρο της υγείας, την ανάγκη εξορθολογισμού του πλαισίου στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας μας, κάνοντας ειδική μνεία στις Οινούσσες και τα Ψαρά. Τέλος, στην εκτενή αναφορά του στις αιφνιδιαστικές τροποποιήσεις του Οργανισμού λειτουργίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ως απαράδεκτη την κατάργηση, στην ουσία, της παιδιατρικής κλινικής, έλαβε τη διαβεβαίωση από υπηρεσιακούς παράγοντες ότι πρόκειται για λάθος, το οποίο θα διορθωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ